PalloTV - Yli-Kokko lainasopimuksella Irlannin liigaan
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
21.02.2023

Yli-Kokko lainasopimuksella Irlannin liigaan

Pesti kestää kesän siirtoikkunaan, minkä jälkeen sopimusta tarkastellaan uusiksi.

HJK:n nuori keskikenttäpelaaja Johannes Yli-Kokko siirtyy Irlannin liigassa pelaavaan Dundalk FC:hen. Kyseessä on lainasopimus, joka kestää heinäkuun loppuun saakka. Tämän jälkeen seurat tarkastelevat tilannetta uudelleen. Yli-Kokon sopimus HJK:n kanssa on voimassa kauden 2024 loppuun.

Yli-Kokon uusi seura kuuluu Irlannin pääsarjan menestyneimpiin. Dundalk FC on voittanut maan mestaruuden 14 kertaa. Se ei kuitenkaan pärjää Shamrock Roversille, joka on nostanut kannua jo 20 kertaa ja lähtee kauteen puolustavana mestarina. Dundalk FC voitti viimeisimmän mestaruutensa kauden 2019 päätteeksi. Sen jälkeen seuran sijoitukset olivat kolmas, kuudes ja uudelleen kolmas.

Irlannin liigaa on pelattu kesäsarjana vuodesta 2003 lähtien. Sitä ennen sarja pelattiin talvisarjana muiden Keski-Euroopan maiden tavoin. Vuonna 2003 jaettiin siis kaksi mestaruutta.

Tämän kauden sarja käynnistyi viime perjantaina. Dundalk FC pelasi 1-1 tasapelin Dublinin yliopiston UCD:n jalkapalloseuraa kanssa.

Yli-Kokon uusi kotikaupunki on hiukan toisenlainen kuin nykyinen Helsinki. Irlannin koillisosassa aivan Pohjois-Irlannin rajan tuntumassa sijaitsevassa Dundalkissa on karvan verran alle 40 000 asukasta. Pienuudestaan huolimatta historiaa riittää, sillä kaupungin peruskirja on 1200-luvulta.

Dundalk FC:n kotikenttä on vuonna 1919 valmistunut ja sen jälkeen muutamaan kertaan peruskorjattu Oriel Park. Stadionin kapasiteetti on 4 500 katsojaa, joista 3 100 on eurokelpoisia.

Artikkeliin liittyviä aiheita: