PalloTV - "Tavoite olla parhaimmillaan syksyllä", päävalmentaja Toni Koskela, HJK
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Suomen Cup

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
09.03.2023

”Tavoite olla parhaimmillaan syksyllä”, päävalmentaja Toni Koskela, HJK

Helsingin Jalkapalloklubin viime kausi oli urheilullinen ja taloudellinen menestys. Kolmas perättäinen Suomen mestaruus ja toinen perättäinen paikka Eurocupien lohkovaiheessa takaavat sen, että Klubi jatkaa etumatkansa kasvattamistaan suhteessa kotimaisiin kilpailijoihin. Tätä menoa HJK on matkalla pohjoismaiseksi suurseuraksi FC Kööpenhaminan ja Malmö FF:n seuraksi.

Päävalmentaja Toni Koskelan alaisuudessa voitettu kolmas liigamestaruus ei yllättänyt ottaen huomioon, että Klubi oli kasvattanut pelaajabudjettinsa ylivoimaisiin mittoihin kilpailijoihin verrattuna. Hätäisimmät ehtivät jo epäillä, että HJK voittaa Veikkausliigan ylivoimaisesti. Kaudesta ei kuitenkaan tullut stadilaisten ylivoimaista näytöstä.

Tasokkaasta ja ennätysleveästä rosterista huolimatta HJK:n pelaaminen ei ollut alkukaudesta erityisen lennokasta tai säväyttävä, mutta ottelut onnistuttiin voittamaan. Keskikesällä Klubin voittokulkuun tuli kuitenkin odottamaton mutka, kun joukkue hävisi kolme ottelua peräkkäin, ja KuPS oli päästä karkumatkalle. Lopulta stadilaiset onnistuivat varmistamaan mestaruutensa pisteen erolla savolaisiin. Saavutuksen arvoa nostaa vielä se, että HJK selvitti siinä ohessa tiensä Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen.

PalloTV tapasi Koskelan ja kysyi, minkälainen analyysi HJK:ssa tehtiin viime kauden jälkeen, mikä toimi, mikä ei? Millä mielin hän lähtee tulevaan kauteen? Mistä sarjan kovimmat haastajat tulevat tällä kaudella? Miten hän pitää joukkueensa motivoituneena kolmen perättäisen mestaruuden jälkeen? Mihin suuntaan Klubin peliä ollaan kehittämässä? Vieläkö joukkuetta vahvistetaan?

Toimittaja: Aleksi Rouvinen

Artikkeliin liittyviä aiheita: