PalloTV - Evgeniy Bashkirov kahdeksi vuodeksi VPS:n keskikentälle
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
11.03.2023

Evgeniy Bashkirov kahdeksi vuodeksi VPS:n keskikentälle

Venäläispelaajaa luonnehditaan jalkapallotaitojensa perusteella poikkeukselliseksi ja laadukkaaksi yksilöksi.

VPS on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen Evgeniy Bashkirovin kanssa. 31-vuotias venäläispelaaja tulee Vaasaan vapailta markkinoilta. Hänen edellinen sopimuksensa Puolan pääsarjassa pelaavan Zagłębie Lubin SA:n kanssa päättyi kauteen 2021-22. Bashkirov on siis ollut pelaamatta lähes vuoden.

Bashkirov on pelannut lähes koko uransa ajan vain Venäjällä. Hän siirtyi Rubin Kazanista Puolaan talven 2020 siirtoikkunassa ja pelasi Zagłębie Lubinissa kaksi ja puoli kautta.

Venäjän ja Ukrainan välisen sodan vuoksi pelaajan kansalaisuus tuotti ylimääräisiä keskustelukierroksia VPS:n sisällä.

– Kun saimme tiedon Bashkirovin kiinnostuksesta VPS:ään siirtymiselle, keskustelimme asiasta niin joukkueen valmennusjohdon kuin seuran hallituksen kesken yhdessä ja erikseen. Keskustelujen lopputulema oli selkeä ja yhdenmukainen: tuomitsemme jyrkästi Venäjän hyökkäyssodan Ukrainassa, mutta seuramme arvojen mukaisesti emme arvioi, saati tuomitse yksilöitä kansalaisuuden perusteella, vaan meille olennaista on seuran arvojen todeksi eläminen jokapäiväisessä toiminnassa, VPS:n hallituksen puheenjohtaja Timo Harri kertoo seuran verkkosivuilla.

Bashkirov kuuluu niiden harvojen venäläisurheilijoiden joukkoon, joka on tuominnut Venäjän aloittamat sotatoimet. Sota on sulkenut ovet monilta venäläisiltä, mikä on yksi vaikuttava tekijä Bashkirovin tulossa Suomeen.

– Tosiasia on, että Bashkirovin tasoinen jalkapalloilija ei harjoittaisi ammattiaan Suomessa ilman poikkeuksellista poliittista tilannetta, Harri myöntää VPS:n verkkosivuilla.

VPS:n urheilutoimenjohtaja Janne Lindberg luonnehtii älykkääksi ja juoksuvoimaiseksi pelaajaksi.

– Bashkirov on takuuvarmasti yksi alkavan liigakauden peliälykkäimmistä pelaajista. Olemme harjoituksissa nähneet, miten laadukkaasta yksilöstä on kyse: hän on poikkeuksellisten jalkapalloilullisten taitojensa lisäksi erinomaisessa juoksukunnossa, ja hän on päässyt erinomaisesti sisään joukkueeseen näinkin lyhyessä ajassa, Lindberg hehkuttaa VPS:n verkkosivuilla.

Artikkeliin liittyviä aiheita: