PalloTV - Oulun stadionhanke vastatuulessa - AC Oulu pyrkii sopuun valittajien kanssa

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
14.03.2023

Oulun stadionhanke vastatuulessa – AC Oulu pyrkii sopuun valittajien kanssa

AC Oulu yrittää vielä löytää yhteisen sävelen stadionhankkeensa kaavasta hallinto-oikeuteen valittaneiden asukkaiden kanssa. Jos sopua ei löydy, rakennustöiden aloittaminen viivästyy parilla vuodella. Valituksen jätti kuusi lähialueella asuvaa yksityishenkilöä, jotka vaativat kaavamuutoksen kumoamista. Myöhemmin kirjattiin vielä toinen yksityishenkilön tekemä valitus. Hallinto-oikeuden on protokollan mukaan käsiteltävä kaikki kaavasta tehdyt valitukset, löytyi niille perusteita tai ei. 

Stadionhanke on kohdannut vastustusta ja siitä on valitettu käytännöllisesti katsoen joka instanssiin, johon siitä on ollut mahdollisuus valittaa. Valittajina on pieni joukko asukkaita, joilla on ollut huoli esimerkiksi asuntojensa hintojen laskusta, melusta, hulevedestä, erotuomareiden pillien kovista vihellyksistä, pallon potkimisesta lähtevästä äänestä ja niin edelleen.

Samaan aikaan stadionin rakentamisella on alueen suurimman urheiluyhteisön, eli jalkapalloväen tuki. Seurojen mielestä Oulu tarvitsee jalkapallostadionin, johon hekin voivat tuoda toimistonsa ja pukukoppinsa. Samaa mieltä on Oulun kaupunginvaltuusto, joka hyväksyi stadionin rakentamisen yksimielisesti helmikuussa.

5000-paikkaisen stadionin kustannusarvio on noin 15 miljoonaa euroa, josta yksityisen rahoituksen osuus olisi yli 75 prosenttia. 25 prosentin julkisen rahoitusosuuden toteutuessa AC Oulun hallituksen jäsenen Tomi Kaismon omistama OTC-sijoitus on sitoutunut järjestämään yksityisen rahoitusosuuden. Toteutuessaan stadion olisi yksi harvoista pääosin yksityisellä rahalla rakennetuista jalkapallostadioneita Suomessa.

PalloTV tapasi Kaismon Oulun Heinäpään asukkaille maanantai-iltana järjestetyn infon jälkeen ja kysyi, tulivatko valitukset lopulta enää yllätyksenä? Mikä valittajilla on nyt huolen aiheena? Onko AC Oululla vielä toivoa asian pikaisesta ratkeamisesta? Miten rakennustöiden aloittamisen viivästyminen vaikuttaisi itse hankkeen toteuttamiseen? Miten tästä eteenpäin, mitä tapahtuu seuraavaksi?

Toimittaja: Junnu Leskelä 

Artikkeliin liittyviä aiheita: