PalloTV - Ilveksen puolustukseen yli kaksimetrinen ranskalaiskolossi
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

25.03.2023

Ilveksen puolustukseen yli kaksimetrinen ranskalaiskolossi

Uuden vahvistuksen lisäksi seura kertoi taustayhtiönsä omistuspohjan muutoksista.

Ilves on tehnyt viime hetken hankinnan puolustukseensa. Seura teki 1+1 -vuotisen sopimuksen ranskalais-senegalilaisen Seydine N'Diayen kanssa. Uuden puolustajan varrella on mittaa peräti 205 senttiä. N'Diaye tulee Ilvekseen vapaana agenttina. Hän pelasi viimeksi portugalilaisessa SC Covilhãssa, jonka kanssa tehty sopimus päättyi tammikuussa.

Ranskan ja Portugalin lisäksi N'Diaye on pelannut Sveitsissä, Turkissa ja Hollannissa. Pelipaikaltaan hän on toppari mutta pystyy pelaamaan myös keskikentän pohjalla.

N'Diaye täyttää ominaisuuksiltaan Ilveksen hakukriteerit. Seuran urheilutoimenjohtajan Toni Hevonkorven mukaan N'Diaye on vasenjalkainen toppari, joka hallitsee ilmatilaa.

– Seydine on ollut meidän kohteenamme tälle paikalle jo pidemmän aikaa ja onneksi viime viikolla saimme asiat hänen kanssa sovittua. Seydine on pelannut urallaan myös keskikentän pohjalla ja hän antaa meille yhden lisävaihtoehdon myös keskikentälle, Hevonkorpi kertoo Ilveksen verkkosivuilla.

– Hän on tullut hyvin mukaan joukkueen toimintaan ja uskomme, että otteet vain paranevat hänen tottuessaan Suomen ilmastoon, tekonurmikenttiin ja suomalaiseen jalkapalloon. Nyt meillä on puolustuslinjaan ja keskikentälle riittävästi laadukkaita vaihtoehtoja, jotka täydentävät toistensa osaamista, Hevonkorpi jatkaa.

Veikkausliigajoukkueen taustayhtiön omistuspohja laajenee

Uuden vahvistuksen lisäksi Ilves on kertonut liigajoukkueen taustayhtiön osakeannista. Sen myötä Ilves Edustus Oy:n omistuspohja laajenee. Tähän asti Ilves ry on omistanut koko yhtiön, mutta nyt tehdyt esisopimuksen ja myöhemmin toteutettavan osakeannin myötä omistuspohja laajenee parillakymmenellä yksityisellä sijoittajalla. Ilveksen jääkiekkoa pyörittävä Ilves-Hockey Oy tulee myös yhdeksi omistajaksi.

Omistuspohjan laajentamisella Ilves hakee lisäpääomaa ja osaamista toimintansa kehittämiseen. Laajeneminen ja vanhan omistajan osuuden pieneneminen mahdollistaa Ilves ry:n keskittymisen yhä enemmän omaan ydinalueeseensa eli junioritoiminnan pyörittämiseen.

– Uudelle Tammelan stadionille siirtymisen vaatimat panostuksetkin huomioiden on ollut haasteellista kehittää Ilves Edustus Oy:n toimintaa riittävästi nykyisellä omistuspohjalla. Nyt sopimamme ratkaisu omistuspohjan laajentamisesta on Ilves ry:nkin kannalta paras mahdollinen, ja jatkossa voimme hyvillä mielin keskittyä omaan ydintekemiseemme, ry:n puheenjohtaja Kari Pansio kommentoi seuran verkkosivuilla.

Ilves myös tavoittelee uuden jalkapallostadionin operaattorivastuuta, mikä mahdollistaisi toiminnan keskittämisen Tammelaan mutta vaatii pääomia.

– Tammelan stadionin mahdollinen operointi olisi tulevaisuudessa Ilveksen menestyksen kulmakivi, ja yksityisistä sijoittajista sekä Ilves-Hockey Oy:stä saamme resursseja menestyä jo käynnissä olevassa operointikilpailutuksessa, Ilves Edustus Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ilkka Pohjoismäki sanoo seuran verkkosivuilla.

Tampereen kaupunki tekee operaattoriksi valittavan tahon kanssa käyttöoikeussopimuksen, jonka kohteena on koko Tammelan stadionin toiminta, tilojen hallinta ja kiinteistön ylläpito sekä vastuu ottelutapahtumista ja muusta sisällöntuotannosta. Operointi alkaa joulukuussa 2023 rakennustöiden valmistuttua.

Artikkeliin liittyviä aiheita: