PalloTV - FC Interin liigarinkiin kaksi uutta pelaajaa
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
18.04.2023

FC Interin liigarinkiin kaksi uutta pelaajaa

"Henkilökohtaisella tasolla tavoite on päästä liigajoukkueeseen pelaamaan kunnolla ja saamaan peliaikaa säännöllisesti", Valentin Purosalo - toinen sopimuksen allekirjoittaneista - toteaa FC Interin lehdistötiedotteessa.

FC Inter on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta. Interin akatemiapelaaja Valentin Purosalo on solminut 2-vuotisen pelaajasopimuksen ja ghanalaiskeskikenttä Bismark Ampofo 1+2-vuotisen sopimuksen.

Valentin Purosalo on edustanut sinimustia vuodesta 2018 lähtien, ja kaudelle 2021 hän solmi seuran kanssa akatemiasopimuksen. 17-vuotias nuorukainen on ollut joulukuusta saakka edustusjoukkueen mukana, ja on päässyt hyvin joukkueen rytmiin mukaan. Ammattilaissopimuksesta Purosalo on haaveillut jo pikkupojasta asti.

– Tämä sopimus tuntuu tietysti hyvältä. Tätä on odotettu pitkään, siitä asti, kun olen aloittanut jalkapallon harrastamisen, tai itseasiassa jo ennenkin, ihan pikkupojasta lähtien tämä on ollut tavoitteena. Tuntuu kyllä todella hyvältä, että nyt on ensimmäinen ammattilaissopimus allekirjoitettu.

– On tietty ihan erilaista treenata ja pelata ammattilaisten kanssa, kuin junnuissa tai puoliammattilaisissa. Vaatimustaso etenkin on ihan erilainen joukkueen sisällä. Kaikkialla tietysti pitää pistää parastaan, mutta täällä erityisesti, Purosalo toteaa harjoittelusta edustusjoukkueen kanssa.

Tavoitteet kaudelle 2023 Purosalolla on kirkkaana mielessään.

– Henkilökohtaisella tasolla tavoite on päästä liigajoukkueeseen pelaamaan kunnolla ja saamaan peliaikaa säännöllisesti, Purosalo toteaa päättäväisenä.

Interin päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo Purosalon olevan hyvä esimerkki muille junioreille kovan työn merkityksestä.

– Purosalo on esiintynyt hyvin koko talven ja pääsi myös maajoukkueeseen mukaan. Interin oma kasvatti, ja hyvä esimerkki monille muille pelaajille. Vaatii kovaa työtä, että pääsee esiintymään Veikkausliigassa, joka päivä pitää tehdä parhaansa. Ja jos peliminuutteja haluaa, niin pitää olla hyvä, Jallu kertoo.

Bismark Ampofo siirtyi Interiin ghanalaisesta Rumark Football Academysta. Ampofo nähtiin ensimmäisen kerran Turun Kupittaalla maaliskuussa edustusjoukkueen harjoituksissa. Hän on näyttänyt otteitaan harjoitusten lisäksi niin edustusjoukkueen kuin reservijoukkueenkin otteluissa.

– Kun Bismarkia tarjottiin, meillä ei ollut pakonomaista tarvetta saada tälle paikalle pelaajaa. Mutta kaveri on esiintynyt niin hyvin treeneissä ja muutamissa peleissä, missä on ollut mukana, että olisi tyhmää olla käyttämättä tätä korttia. Todella iso potentiaali ja hän on todellinen pallorosvo, häneltä on vaikea saada palloa pois. Näen hänessä paljon ei-ulosmitattua potentiaalia, on kiva nähdä mihin asti se voi riittää, Jallu kuvailee tuoretta keskikenttäpelaajaa.

Lähde: FC Inter

Artikkeliin liittyviä aiheita: