PalloTV - SJK Akatemialle uusi päävalmentaja Skotlannista
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

20.04.2023

SJK Akatemialle uusi päävalmentaja Skotlannista

Stevie Grieve korvaa sairaslomalle jääneen Brian Pagen koko loppukauden ajaksi.

36-vuotias skottiluotsi Stevie Grieve on SJK Akatemian uusi päävalmentaja. Hän korvaa työssään Brian Pagen, jonka sairasloma venyy, ja jonka työt Grieve ottaa haltuunsa loppukauden ajaksi. Akatemian valmennusryhmään kuuluvat Mika Ojala ja Arttu Aromaa vetivät SJK:n avausottelun Ykkösessä. SJK Akatemia voitti kotikentällään FF Jaron 1-0.

Grievellä on kansainvälinen tausta jalkapallovalmentajana ja kokemusta laajalta alalta lajin parissa. Hän on toiminut Skotlannin lisäksi myös Yhdysvalloissa, Sveitsissä ja Intiassa. Valmentamisen lisäksi Grieve on ollut myös valmennuksen konsulttina ja kouluttajana.

Grieven viimeisimmät pestit ovat kotimaisemista. Hän on ollut skouttina St. Johnstonessa ja Forest Green Roversissa sekä taktisena analyytikkona Dundee Unitedissa. Grievellä on UEFA:n A-valmentajalisenssiin oikeuttava koulutus.

– Olemme tehneet yhteistyötä ja seuranneet Steviea jo pidemmän aikaa, ja olemme erittäin innoissamme, että hänen kokemuksellaan ja jalkapallotietämyksellä varustettu henkilö liittyy meidän systeemiimme mukaan. Hän tulee johtamaan meidän pelaajakehitysryhmäämme ja ottaa vastuulleen Ykkösessä pelaavan joukkueen, tekninen johtaja Richard Dorman kommentoi Grieven tuloa seuraan SJK:n verkkosivuilla.

SJK on tuttu seura Grievelle, vaikka hän ei ole aikaisemmin edes Suomessa käynyt.

– Enemmän olen tuttu edustusjoukkueen kanssa, jota olen analysoinut jo parin kauden ajan. Ensin Jani Honkavaaran ja nyt Joaquin Gómezin apuna. Eli tunnen seuran jo mielestäni melko hyvin, mutta akatemian kohdalla minulla on vielä tekemistä, Grieve paljastaa SJK:n verkkosivuilla.

Akatemian sarja-avauksesta Grievellä on selvä mielipide.

– Katsoin viime pelin Jaroa vastaan, ja olen analysoinut joukkuetta valmiiksi joukkuetapaamisia varten. Mielestäni se oli erinomainen esitys joukkueelta, eikä siinä paria boksiin tullutta diagonaalipalloa lukuun ottamatta ollut mitään hätää. Kenties vastaskuista olisi pitänyt olla vähän kliinisempiä ja peli olisi päättynyt suurimaalisemmin meille.

Grieve pääsee hyppäämään suoraan syvään päähän, kun SJK Akatemia pelaa seuraavan sarjaottelunsa jo perjantaina. Akatemia saa vastaansa sarjanousija Salon Palloilijat, joka saapuu vieraaksi Seinäjoelle.

Artikkeliin liittyviä aiheita: