Naisten Kansojen Liigan lohkoarvonta suoritettu – PalloTV
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Ykköscup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Ykköscup

Liigacup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
02.05.2023

Naisten Kansojen Liigan lohkoarvonta suoritettu

Helmarit saa vastaansa Romanian, Slovakian ja Kroatian.

Ensimmäistä kertaa pelattavan naisten UEFA Nations Leaguen lohkoarvonta suoritettiin Sveitsissä tänään.

Suomi aloittaa Nations Leaguen B-liigassa lohkossa B2. Avontaan lähdettiin sijoitettuna B-liigan ensimmäiseen koriin. Toisesta korista lohkoon arvottiin Romania, kolmannesta Slovakia ja neljännestä Kroatia.

Nations League käynnistyy syksyllä. Kilpailun otteluohjelmasta tiedotetaan lähiaikoina.

Helmarit on kohdannut ja voittanut tulevat lohkovastustajansa jo aiemmin tänä vuonna.

– Kokonaisuutena ihan ok arvontatulos. Slovakia oli varmaan korinsa kovin joukkue, ja sen olisi mielellään kiertänyt, päävalmentaja Marko Saloranta arvioi arvonnan lopputulosta Suomen Palloliiton lehdistötiedotteessa

– Meidän tehtävämme on voittaa, oli vastassa kuka tahansa. Olemme kohdanneet nämä joukkueet jo tänä vuonna, tavallaan olisi ollut hyvä, jos olisi tullut eri maita vastaan. Tämä oli kuitenkin kohtuullisen hyvä arpa.

Uudistetussa kilpailujärjestelmässä sekä Nations League että EM-karsinnat pelataan sarjamuotoisina kolmen eri tason kilpailuina, joissa joukkueet pelaavat neljän joukkueen lohkoissa kaksinkertaisen sarjan. Joukkueet voivat pudota ja nousta eri vaiheiden välillä.

B-liigan lohkovoittajat nousevat automaattisesti A-liigaan ja lohkokakkoset karsivat A-liigaan. Kolme parhaiten sijoitettua lohkokolmosta säilyy B-liigassa ja heikoin lohkokolmonen putoaa C-liigaan. Lohkoneloset putoavat automaattisesti C-liigaan.

Nousu A-liigaan antaisi Suomelle erinomaiset lähtöasetelmat vuoden 2024 EM-karsintoihin ja takaisi paikan EM-jatkokarsinnoissa. EM-lopputurnaus pelataan Sveitsissä kesällä 2025.

Lähde: Suomen Palloliitto/PalloTV

Artikkeliin liittyviä aiheita: