PalloTV - Roman Eremenko liittyy FC Hongan vahvuuteen
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
04.05.2023

Roman Eremenko liittyy FC Hongan vahvuuteen

Sopimuksen kesto on kauden loppuun saakka.

Kokenut 36-vuotias keskikenttäpelaaja Roman Eremenko jatkaa pitkää peliuraansa FC Hongassa. Hän teki espoolaisseuran kanssa kauden loppuun asti ulottuvan sopimuksen. Eremenko palasi kentille viime kaudella osallistuttuaan pelillisellä panoksellaan HIFK:n pelastustalkoisiin.

Eremenkon sopimus tuli ajankohtaiseksi, kun FC Hongan Jerry Voutilainen loukkaantui liigaottelussa ja on pitkään sairastuvan puolella.

– Roman on meille erittäin hyvä täsmähankinta, paitsi suomalaisena pelaajana niin myös erittäin kokeneena johtajana ja edelleen erittäin taitavana keskikenttäpelaajana. Sen lisäksi että hän tietenkin paikkaa Jerry Voutilaisen pitkän poissaolon, hän myös tuo paljon sellaisia ominaisuuksia, jotka auttavat meitä niillä alueilla mitkä tällä hetkellä kehitystä eniten kaipaavat, FC Hongan manageri Hexi Arteva kommentoi seuran verkkosivuilla.

Eremenkolla on takanaan pitkä ja osittain värikäskin ura. Hän lähti maailmalle Pietarsaaren Jarosta, joka teki Eremenkosta seurahistorian merkittävimmän pelaajakaupan. Tosin summa, jonka Eremenkon uusi työnantaja Udinese maksoi Jarolle, oli italialaisseuralle lähinnä pähkinöiden kokoluokkaa.

Udinesen kirjoilla ollessaan Eremenko pelasi myös Sienassa ja Kiovan Dynamossa ennen siirtymistään pysyvästi Ukrainaan. Eremenko puhkesi kukkaan juuri Dynamossa, joka myi hänet suurimmalla suomalaispelaajasta koskaan maksetulla siirtosummalla - lähes 13 miljoonalla eurolla - venäläiseen FK Rubin Kazaniin.

Eremenkon ura koki äkkistopin loppuvuodesta 2016. Hän antoi syksyllä positiivisen doping-näytteen, joka sisälsi merkkejä kokaiinin käytöstä. Eremenko kärysi Mestareiden Liigan ottelussa. Hän edusti tuolloin Moskovan ZSKA:ta.

Eremenko sai lopulta kahden vuoden pelikiellon, josta vapautumisen jälkeen hän pelasi vielä Moskovan Spartakissa ja FK Rostovissa. Ura seurajoukkueissa jatkui, mutta doping-panna lopetti Eremenkon pelit A-maajoukkueessa. Hän ehti edustaa Huuhkajia 73 A-maaottelussa.

Eremenkon ja FK Rostovin tiet erosivat helmikuussa 2021, jolloin osapuolet purkivat sopimuksen pelaajan aloitteesta. Eremenkon kommenteista oli ymmärrettävissä, että hän halusi palata Suomeen perhesyiden vuoksi. Rostovista lähdön jälkeen Eremenko oli pelaamatta puolitoista vuotta ennen kuin palasi kentille HIFK:n riveissä.

Kuva: Kari Väre

Artikkeliin liittyviä aiheita: