PalloTV - ”Peli kulkee, kun pelaajat tietävät, mitä tehdä”, Joona Veteli, KuPS
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
12.05.2023

”Peli kulkee, kun pelaajat tietävät, mitä tehdä”, Joona Veteli, KuPS

KuPS:n keskikenttäpelaaja Joona Veteli, 28, on alkanut lunastamaan häneen kohdistettuja odotuksia. Vammojen sävyttämät viime vuodet ovat enää muisto. Nyt kemiläislähtöisen pelintekijän jalka liikkuu, pää pyörii, paidan lieve lepattaa ja peli svengaa. Tähän mennessä hän on merkkauttanut itselleen tehot 2+2, ja nähdyn perusteella kuopiolaiskannattajilla on hyvä syy odottaa häneltä lisää.

Box-to-box-pelaajana Veteli on elementaarinen osa päävalmentaja Jani Honkavaaran KuPS:n pallollista peliä ja sen hyökkäämistä. Yhdessä Anton Popovitchin ja Urho Nissilän kanssa he muodostavat tällä hetkellä yhden Veikkausliigan tasokkaimmista ja viihdyttävimmistä keskikentistä. Kolmikko on jälleen paljon vartijana, kun KuPS matkustaa Espooseen FC Hongan vieraaksi ensi lauantaina. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen Kuopiossa huhtikuussa päättyi FC Hongan 1-0 voittoon.

PalloTV tapasi Vetelin ja kysyi, miten pelaajisto koki KuPS:n alkukauden turbulenssin? Mikä heidän pelissänne mätti alkukaudesta, kun eivät saaneet sitä normaaliin lentoon? Jani Honkavaarana tulo päävalmentajaksi on selkiyttänyt kuopiolaisten pelaamista, mitä siinä on erityisesti selkiytetty? Mihin suuntaan Honkavaara on kehittämässä joukkueen peliä? Miten Honkavaaran taktiikka toimi viimeksi voitollisessa vierasottelussa AC Oulua vastaan? Huomenna KuPS kohtaa FC Hongan vieraissa, mitkä pelilliset tekijät ratkaisevat tuon matsin?

Toimittaja: Junnu Leskelä
Kansikuva: Kari Väre

Artikkeliin liittyviä aiheita: