PalloTV - Breitenmoser palaa AC Ouluun

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

19.05.2023

Breitenmoser palaa AC Ouluun

Seura ja pelaaja löysivät lopulta yhteisymmärryksen taloudellisista asioista.

AC Oulu on tehnyt pelaajasopimuksen tutun miehen, sveitsiläisen Magnus Breitenmoserin kanssa. Sopimus on voimassa tämän kauden loppuun saakka, mutta se sisältää option seuraavasta kaudesta. Breitenmoser on ollut sopimuksettomassa tilassa helmikuun alusta lähtien, mikä mahdollistaa tulon Suomeen siirtoikkunan ollessa kiinni.

AC Oulu olisi halunnut pitää keskikentän tähtipelaajansa, mutta näkemyserot taloudellisista ehdoista olivat liian suuret ja FC Thunista lainalla ollut sveitsiläinen palasi lähtöseuraansa. Breitenmoserin ja FC Thunin tiet erosivat nopeasti osapuolten purettua sopimuksen jo kuukauden kuluttua.

Breitenmoser pelasi AC Oulussa puolitoista kautta. Hänet löydettiin pohjoiseen yhtensä kovana vahvistuksena, kun liigaan noussut AC Oulu oli suurissa vaikeuksissa kauden 2021 aikana. Seuraavan vuoden Breitenmoser vietti Oulussa kokonaan.

Breitenmoser oli AC Oulun tähtäimessä kesän siirtoikkunaa varten, mutta mahdollisuus saada pelaaja jo nyt mukaan pani seuran tarttumaan täkyyn kiinni.

– Magnuksen sopimus FC Thunin kanssa purettiin yhteisymmärryksessä talvella ja hän on ollut siitä lähtien ilman sopimusta. Alunperin kartoitettiin pelaajia kesän ikkunaan, mutta Magnuksen kaltaiset ns. sopimuksettomat pelaajat ovat vapaita siirtymään Suomeen myös talven ja kesän siirtoikkunoiden välisenä aikana, joten siinäkin mielessä hän oli meille kiinnostavampi pelaaja kuin muut ehdokkaat, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen kommentoi seuran kotisivuilla.

Breitenmoserin puolesta puhui myös se seikka, että pelaaja oli tuttu seuralle entuudestaan. AC Oulun ei tarvinnut hankkia tuntematonta arpaa.

– Tiedetään varmuudella minkälainen pelaaja ja persoona saadaan joukkueeseen. Magnus oli joukkueessa ja seurassa pidetty persoona sekä totta kai monipuolisena keskikenttäpelaajana arvokas pelaaja joukkueelle myös kentällä, Heikkinen jatkaa AC Oulun verkkosivuilla.

Breitenmoser ei ole AC Oulun kokoonpanossa vielä seuraavassa ottelussa FC Honkaa vastaan. Hän joutuu kärsimään kahden ottelun pelikiellon, joka on seurausta viime kauden viimeisessä ottelussa tulleesta kentältäpoistosta.

Valokuva: Kari Väre

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia