PalloTV - Honkavaara sai korkean profiilin aisaparin - Boström liittyy KuPS:n valmennusryhmään
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
19.05.2023

Honkavaara sai korkean profiilin aisaparin – Boström liittyy KuPS:n valmennusryhmään

Tehtäväkuvaan kuuluvat myös urheilutoimen johtoryhmän jäsenyys ja naisten edustusjoukkueen valmennuksen mentorointi.

Sixten Boström on tehnyt loppukautta koskevan valmentajasopimuksen Kuopion Palloseuran kanssa. Osapuolten välisessä paperissa on ensi kautta koskeva optio. Boström on päävalmentaja Jani Honkavaaran käytettävissä välittömästi. Hän siirtyy KuPS:n valmennusportaaseen helsinkiläisen PK-35:n urheilutoimenjohtajan paikalta.

Boström on korkean profiilin nimi varsinkin apuvalmentajan tehtävään. Hänen uransa kohokohtina voidaan pitää neljän täyden kauden ja yhden vajaan kauden mittaista pestiä ruotsalaisen pääsarjaseuran Örebro SK:n päävalmentajana kausina 2008-2012 sekä reilun kahden kauden pituista apuvalmentajuutta USA:n ammattilaissarjassa MLS:ssä pelaavan Columbus Crew'ssa kausina 2015-2017.

Boström on toiminut myös HJK:n ja SJK:n päävalmentajana sekä A-maajoukkueen valmennusryhmän jäsenenä ja Suomen Palloliiton koulutuspäällikkönä. Suurimman osan pelaajaurastaan hän edusti HJK:ta, BK Häckeniä ja FC Kuusysiä.

Apuvalmentajuuden lisäksi Boström liittyy osaksi KuPS:n urheilutoimen johtoryhmää. Hän myös ryhtyy naisten edustusjoukkueen päävalmentajan Ollipekka Ojalan mentoriksi.

– Edellinen työtehtäväni (PK-35:n) urheilutoimenjohtajana on antanut minulle paljon oppia siltä puolelta sekä olen aktiivisesti ollut mukana myös naisten edustusjoukkueen tekemisissä. Uskon, että oppini sieltä sekä Helmareiden mukana olemisesta tarjoavat minulle ominaisuuksia olla tukemassa myös kuopiolaista naisjalkapalloa, Boström valaisee rooliaan KuPS:n verkkosivuilla.

Vaikka uusi pesti sisältää paljon elementtejä edellisestä työtehtävästä, paluu haalarihommiin ja erityisesti Honkavaaran alaisuuteen houkutteli Boströmin Kuopioon.

– Tuleva rooli on todella mielenkiintoinen itselleni. Kaksi tärkeätä syytä, jotka ratkaisivat minulle päätöksen tulla tänne, olivat tietenkin Honkavaara sekä Kuopion Palloseura organisaationa. "Honsun" kanssa olen tutustunut syvällisemmin viime vuosien aikana ja on hienoa päästä mukaan hänen valmennusryhmäänsä. Viimeisten vuosien aikana minulle on syntynyt ajatus siitä, että haluan vielä tehdä paluun valmentajaksi ja mikäpä olisi parempi seura tehdä comeback kuin KuPS, Boström kertoo kuopiolaisseuran verkkosivuilla.

Boströmin mukaan tulon myötä KuPS:n penkin päässä tapahtuneen turbulenssin voi odottaa loppuvan. Vellominen alkoi jo viime vuoden puolella, kun silloinen päävalmentaja Simo Valakari oli loppusuoralla valittaessa skottiseura Motherwellin uutta manageria.

Valmennusjohdon mitta Valakariin tuli täyteen viime talvena, jolloin tämä siirtyi Latviaan ja päävastuun otti kakkosvalmentaja Pasi Tuutti. KuPS:n talvikausi ja Veikkausliigan alkukierrokset eivät kuitenkaan sujuneet odotusten mukaisesti. Tuutti vapautettiin tehtävistään kolmen kierroksen jälkeen. Honkavaaran johdolla KuPS on ottanut viisi peräkkäistä voittoa.

Artikkeliin liittyviä aiheita: