PalloTV - ”Meidän pitää löytää tasapaino peliimme”, Albin Granlund, IFK Mariehamn

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
07.06.2023

”Meidän pitää löytää tasapaino peliimme”, Albin Granlund, IFK Mariehamn

Puolustaja Albin Granlund ei ole tyytyväinen IFK Mariehamnin alkukauteen. Saarelaisilla on ollut vaikeuksia löytää peliinsä tasapaino, minkä seurauksena joukkueella on ollut vaikeuksia kääntää tasaisia yhden maalin pelejä voitoiksi. Tilastot sen todistavat. IFK on onnistunut voittamaan yhden ottelun yhdeksästä, 1-3-5, maaliero 10-15. Se oikeuttaa sarjataulukon toiseksi viimeiseen sijaan.

Kausi alkoi saarelaisten osalta heikosti. Avauskierroksella IFK vielä ylsi tasapeliin Ilvestä vastaan, mutta sitä seurasi neljän ottelun tappioputki. Viime kierroksilla joukkueen puolustuspeli on näyttänyt jo paremmalta, mistä todisteena kauden ensimmäinen voitto FC Hakaa vastaan sarjan viidennellä kierroksella.

Sitä seuranneet tasapelit, 1-1 FC Interiä vastaan ja 0-0 HJK:ta vastaan, antoivat ymmärtää, että saarelaiset olisivat löytämässä peliinsä tasapainon. Viime viikonvaihteen 2-3 tappio AC Oululle herätti jälleen kysymyksiä joukkueen pelillisestä tasapainosta.

PalloTV tapasi Granlundin ja kysyi, miten maajoukkueratsu on kokenut alkukauden? Mikä heidän pelissään on hiertänyt? Missä heidän pelinsä kehittämisen painopiste on tällä hetkellä, onko fokus puolustus- vai hyökkäyspäässä? Miten hän arvioi heidän hyökkäyspelaamistaan, luovatko he riittävästi vaaraa ja maalipaikkoja? Granlundilla itsellään on ollut hieman tavallisuudesta poikkeava rooli tällä kaudella, minkälaisen roolin päävalmentaja Daniel Norrmén on piirtänyt hänelle?

IFK matkaa seuraavaksi Espooseen FC Hongan vieraaksi, mitä tuolta peliltä on lupa odottaa? Mihin tuo ottelu ratkeaa?

Toimittaja: Junnu Leskelä
Kansikuva: Kari Väre

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia