PalloTV - Siirtoikkuna avautuu torstaina

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
10.07.2023

Siirtoikkuna avautuu torstaina

Moni lainapelaaja palaa Suomesta lähtömaihinsa. Kotimaisia nimiä on ollut vielä vähän liikkeellä.

Kotimaisen jalkapalloilun hullut päivät eli siirtoikkunan avautuminen on jo ovella. Torstaina avautuva ikkuna on avoinna kuukauden päivät ja sen aikana siirtouutisten virta tulee olemaan lähes keskeytymätön. Kannattajat jokaisessa seurassa odottavat kieli pitkällä, millaisia vahvistuksia omaan joukkueeseen on tulossa.

Ihan niin hektistä siirtoikkunaan valmistautuminen ei ole, miltä loputtomalta tuntuva siirtouutisten virta antaa ymmärtää. Nyt vain päästään nauttimaan niistä hedelmistä, joiden eteen urheilutoimenjohtajat ovat tehneet töitä kevättalvesta lähtien.

Joitakin uutisia on jo tippunut. Kuin varkain potentiaalisimmaksi mestariehdokkaaksi nousseessa Seinäjoen Jalkapallokerhossa on tässä vaiheessa tapahtunut kaikkein eniten. SJK:n ykkösmaalivahti vaihtuu, kun Ovie Ejeheri palaa lainalta Arsenalin organisaatioon ja hänen tilalleen tulee Latvian maajoukkuerinkiin kuuluva Krisjānis Zviedris.

SJK:ssa on ollut muutakin liikettä. Vähälle peliajalle jäänyt nuori keskikenttäpelaaja Vertti Hänninen lähtee hakemaan minuutteja Liettuan pääsarjasta FC Džiugasin riveistä.

Seinäjokelaisseura nappasi riveihinsä turkulaisen mutta viime kaudella samaan aikaan Helsinkiin muuttaneen hyökkääjän Jasper Jalosen. Hän on jäänyt vähille minuuteille Klubi 04:ssä tällä kaudella ja lähtee tekemään uutta tulemista SJK Akatemian paidassa Ykkösessä. Jalonen on ehtinyt pelaamaan jo yhden Kolmosen ottelun.

Tue Jensenin ja Dominicin sopimukset purettiin

KuPS on näyttänyt ovea kahdelle pelaajalle. Tanskalainen keskikenttäpelaaja Christian Tue Jensen ja lainassa ollut kroaattipuolustaja Ivan Dominic saavat lähteä. Molempien sopimuksen kerrottiin päättyneen yhteisymmärryksessä.

KuPS:n verkkosivujen uutisten mukaan Tue Jensenille ei löytynyt sopivaa roolia ja 20-vuotias Dominic jäi loukkaantumisesta toipumisen jälkeen ilman pelipaikkaa, vaikka pääsyy lienee ollut henkisellä puolella.

- Isoimmat haasteet olivat vielä urheilijana kasvamisessa. Sopeutuminen vieraaseen kulttuuriin vie aikansa emmekä ehkä saaneet hänen parasta osaamistaan esiin, joten oli parasta päästää hänet takaisin kotimaahansa, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara kommentoi Dominicin lähtöä seuran verkkosivuilla.

Dominic palaa HNK Hajduk Splitiin. Tue Jensenillä ei ole uutta seuraa tässä vaiheessa. Tulevan postin joukossa KuPS saanee takaisin AC Oulussa lainassa olleen topparinsa Tony Miettisen. AC Oululla on tiettävästi halua pitää hänet riveissään loppukauden ajan, mutta näillä näkymin KuPS kutsuu Miettisen kotiin.

Lainapelaajia pois Kotkasta - De Vries odotetusti, Manthatis kesken pestin

Myös kotkalaisesta KTP:stä lähtee kaksi ulkomaalaispelaajaa. Yhdysvaltalais-hollantilaisen Jack de Vriesin laina-aika päättyi ja hän palaa KTP:n yhteistyöseuraan Venezia FC:hen. KTP:n runkopelaajiin kuulunut kreikkalaispuolustaja Georgios Manthatis palaa niin ikään lähtöseuraansa. Kreikan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava Kallithea Athens FC kutsui lainamiehen takaisin kesken pestin.

Ilveksestä lähtee nigeriläis-ghanalainen puolustaja Najeeb Yakubu. Hän palaa ukrainalaiseen Vorskla Poltavaan, jonka kanssa Ilves ei päässyt yhteisymmärrykseen lainasopimuksen jatkosta.

FC Inter menettää kaksi pelaajaa. Vähälle peliajalle Jarkko Wissin alaisuudessa jäänyt Elias Mastokangas lähtee hakemaan uralleen uutta potkua FC Hakasta. Mastokangas pelasi Tehtaankentällä myös viime kaudella - silloin lainasopimuksen turvin. Toinen vähistä minuuteista kärsinyt pelaaja Olli Jakonen siirtyy loppukaudeksi kasvattiseuraansa SalPa:aan.

Loukkaantumisista kärsinyt Saku Heiskanen jättää FC Hongan. Hän siirtyy opiskelemaan University of Central Floridaan ja pelaa samalla opinahjonsa joukkueessa UCF Knightseissa. Kyseessä ei ole nuoren Heiskasen ensimmäinen ulkomaan keikka. Hän on pelannut aikaisemmin Saksassa edustaen TSG 1899 Hoffenheimin junioreita.

Siirtoikkunassa tehtyjä pelaajasiirtoja:
AC Oulu
FC Haka
+ Elias Mastokangas (FC Inter)
FC Honka
- Saku Heiskanen (UCF Knights, usa)
FC Inter
- Elias Mastokangas (FC Haka)
- Olli Jakonen (SalPa)
FC Lahti
HJK
IFK Mariehamn
Ilves
- Najeeb Yakubu (Vorskla Poltava, ukr)
KTP
- Georgios Manthatis (Kallithea Athens FC, gre)
- Jack de Vries (Venezia FC, ita)
KuPS
- Ivan Dominic (HNK Hajduk Split, cro)
- Christian Tue Jensen
SJK
+ Krisjānis Zviedris (FK Liepāja, lat)
- Ovie Ejeheri (Arsenal FC, eng)
- Vertti Hänninen (FC Džiugas, lit)
VPS

EIF
FF Jaro
Gnistan
HIFK

JJK Jyväskylä
JäPS
KPV
KäPa
MP

SalPa
+ Olli Jakonen (FC Inter)
SJK Akatemia
+ Jasper Jalonen (Klubi 04)
TPS

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia