PalloTV - IFK Mariehamn myi Abdulfattah Asirin

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
17.07.2023

IFK Mariehamn myi Abdulfattah Asirin

Saudipelaaja siirtyy kotimaansa pääsarjassa pelaavaan Al-Tai FC:hen.

IFK Mariehamn ja saudiarabialainen Al-Tai FC ovat tehneet kaupat seuran keskikenttäpelaajasta Abdulfattah Asirista. IFK Mariehamnille siirtokorvauksen tuova kauppa varmistui, kun Asiri teki Al-Tai FC:n kanssa kaksivuotisen pelaajasopimuksen. Al-Tai kuului viime kaudella Saudi-Arabian liigan keskikastin joukkueisiin.

Asiri tuli keväällä Suomeen hakemaan uutta puhtia kotimaassa hiipuneelle ammattilaisuralleen. IFK Mariehamnissa hänet treenattiin fyysisesti kuntoon ja mies pääsikin alkukauden ajan harvakseltaan pelipuuhiin lähinnä vaihtopenkiltä käsin. Asiri ehti pelata viisi liiga- ja kaksi cupin ottelua.

Vähäisestä peliajasta huolimatta seurassa uskottiin myyntimahdollisuuksiin kesken kauden.

- Iso osa Asirin siirron suunnittelua oli, että tiesimme hänen mahdollisesti menevän kaupaksi kesän siirtoikkunassa. Olen tyytyväinen, että suunnitelmat kävivät toteen, IFK Mariehamnin seurajohtaja Peter Mattsson kommentoi seuran lehdistötiedotteessa.

Asiri jää kirjoihin ja kansiin yhtenä IFK Mariehamnin historian meritoituneimmista pelaajista. Hän on pelannut 32 A-maaottelua Saudi-Arabian paidassa sekä edustanut useita seuroja, jotka raivasivat tiensä Aasian liiton AFC:n Mestareiden Liigaan. Asirin palkka Saudi-Arabiassa oli parhaimmillaan miljoonaluokkaa - kaksi kertaa suurempi yhden kauden aikana kuin IFK Mariehamnin koko puolen miljoonan pelaajabudjetti.

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia