PalloTV - ”Tasapeleillä ei tehdä enää mitään”, kapteeni Tatu Miettunen, Ilves

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
18.07.2023

”Tasapeleillä ei tehdä enää mitään”, kapteeni Tatu Miettunen, Ilves

Tällä viikolla PalloTV:n Valokeilassa komeilee, tai pikemminkin kipuilee, Tampereen Ilves, jolla on ollut suorastaan megalomaanisia haasteita maalinteossa. Ensimmäisenä kuulimme päävalmentaja Toni Kallion mietteitä kauden kulusta. Tänään on vuorossa kapteeni Tatu Miettunen ja myöhemmin viikolla päästämme hyökkääjä Santeri Haaralan ääneen.

Ilveksen liigakautta on leimannut tehottomuus. Puolustussuuntaan joukkueella ei ole ollut niinkään suuria ongelmia, mistä todisteena kaksi 0-0 -peliä viime kierroksilta. Maalinteko on sen sijaan sakannut pahemman kerran.

Ilves on pelannut 15 ottelua, joista kahdeksan on päättynyt pistejakoon. Voittoja on kolme ja tappioita neljä. Kertyneet 17 pistettä oikeuttavat sarjataulukon kahdeksanteen sijaan. Paikka kuuden parhaan joukkueen Mestaruussarjassa on vielä ulottuvilla, mutta se edellyttää tamperelaisilta tason nostoa.

Vilkaisu joukkueen tilastoihin vahvistaa nähdyt ongelmat. Ilves on tehnyt 14 maalia. Se on vain 0,93 maalia / ottelu, eikä se riitä Ilves-kannattajille, jotka lähtivät kauteen europelipaikan kiilto silmissä. Kun cupin pelit pudotetaan pois, Ilves on tehnyt vain kolmessa ottelussa enemmän kuin yhden maalin eikä yhdessäkään kahta maalia enempää.

Ilveksellä on ollut myös vaikeuksia tappaa pelejä. Tasapeliin tai tappioon päättyneissä otteluissa Ilves on menettänyt johtoaseman kuusi kertaa. Esimerkiksi tasapeliin päättyneessä kotiottelussa FC Lahtea vastaan tamperelaiset menettivät peräti kahden maalin johtoaseman.

Johtoaseman menettäminen useassa ottelussa selittää Ilveksen kahdeksatta sijaa jopa enemmän kuin tehottomuudella. Hyvä esimerkki tästä on FC Honka, jonka maaliero on lähes identtinen. Päästettyjä on sama määrä (14), mutta tehtyjä maaleja on yksi vähemmän. FC Honka on silti korkeammalla kuin Ilves, koska se on kyennyt pitämään johtoasemansa ja tappamaan pelejä useammin kuin tamperelaisjoukkue.

Toimittaja: Mika Laakso

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia