PalloTV - Liikuntaneuvos Erkki Alaja kuollut

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
21.07.2023

Liikuntaneuvos Erkki Alaja kuollut

Laajalti arvostettu urheilun monitoimimies oli kuollessaan 71-vuotias.

Urheilun monitoimimies Erkki Alaja on kuollut. Hän nukkui äkillisesti pois eilen. Alaja oli kuollessaan 71-vuotias.

Alaja vaikutti monipuolisesti urheilukentällä. Pelaajauransa hän teki pääasiassa pääkaupunkiseudun alasarjojen joukkueissa, mutta ehti pelata myös Mestaruussarjassa edustaen Valkeakosken Hakaa ja Kiffeniä. Alaja pelasi myös käsipalloa.

Pelaajauransa jälkeen Alaja tuli tunnetuksi tietokirjailijana, markkinoinnin asiantuntijana ja urheilijoiden managerina.

Alajan kynästä syntyivät mm. Olympiastadionin ja Töölön Pallokentän historiasta kertovat kirjat, useita urheilumarkkinoinnin ja -sponsoroinnin oppaita sekä Mikael Forsellista ja Aulis Rytkösestä kertovat elämänkerrat. Forssellista kertovan kirjan Vielä yksi maali Alaja kirjoitti yhdessä Forssellin kanssa.

Alaja teki päivätyönsä mm. oman mainostoimiston johtajana ja HJK:n toimitusjohtajana. Hän oli myös mukana puhaltamassa myötätuulta vantaalaiseen jalkapalloon AC Allianssin hallituksen puheenjohtajana.

Vuonna 2017 syöpään menehtynyt Pertti Alaja oli Erkki Alajan kaksoisveli.

PalloTV ottaa osaa omaisten suruun.