PalloTV - ”Tavoitteena edelleen sarjapaikan säilyttäminen”, päävalmentaja Jussi Leppälahti, KTP
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Suomen Cup

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
24.07.2023

”Tavoitteena edelleen sarjapaikan säilyttäminen”, päävalmentaja Jussi Leppälahti, KTP

Nousijajoukkue KTP on alkukauden perusteella sopeutunut Veikkausliigaan erinomaisesti. Kotkalaisten ennakkoluulottomat esitykset ovat olleet suoranainen piristysruiske alkukaudella. Kotkan pojat eivät tulleet Veikkausliigaan nöyristelemään, vaan pelaamaan omaa ahtaajafutistaan.

Tulosta ei aina ole tullut, mutta joukkueen kurinalaisuus, työteliäisyys ja taktinen kypsyys ovat taanneet heille mahdollisuuden tapella voitosta miltei joka pelissä. Top 6 joukkueita vastaan tasaisten pelien kääntäminen voitoiksi on vielä toistaiseksi ollut haasteellista, mutta alemman keskikastin joukkueet ovat olleet voitettavissa.

Pirteiden esitysten ansiosta KTP majailee sarjataulukon 9. sijalla, kun runkosarjan puoliväli on ylitetty. Kuudenteen sijaan on matkaa kolme pinnaa ja sarjan jumbona olevaan FC Hakaan on matkaa viisi pistettä. Kaikki on siis edelleen mahdollista, suuntaan jos toiseen.

KTP on pelannut 16 ottelua, joista se on kerännyt 17 pinnaa, 4-5-7, maalierolla 13-19. Tilastoista on heti helppo todeta, ettei maalinteko ole ollut helppoa. Puolustuspeli on sen sijaan ollut kohtuullisen hyvässä formussa. KTP ei ole kärsinyt mitään rökäletappioita, vaan ottelut ovat lähes poikkeuksetta olleet tasaisia yhden maalin pelejä. Se on hyvä signaali kotkalaiskannattajille loppukautta ajatellen.

PalloTV tapasi KTP:n päävalmentajan Jussi Leppälahden ja kysyi, miltä Veikkausliigassa valmentaminen maistunut? Miten hän on kokenut joukkueensa alkukauden? Tilastojen perusteella voi päätellä, että kotkalaisten pelilliset haasteet löytyvät hyökkäyspelistä, onko tulkinta oikea? Onko Leppälahti muutoin tyytyväinen joukkueensa peruspelaamiseen? Joukkuetta on vahvistettu kesän siirtoikkunassa, mikä noiden siirtojen taustalla on? Mikä määrittää sen, onko KTP:n kausi hyvä vai erittäin hyvä?

Toimittaja: Junnu Leskelä   
Valokuva: Kari Väre

Artikkeliin liittyviä aiheita: