PalloTV - ”Olemme ansainneet paikkamme sarjan kärjessä”, päävalmentaja Joaquin Gomez, SJK
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
31.07.2023

”Olemme ansainneet paikkamme sarjan kärjessä”, päävalmentaja Joaquin Gomez, SJK

Tällä viikolla PalloTV:n Valokeilassa komeilee Veikkausliigan alkukauden joukkue - SJK. Aluksi vedämme yhteen joukkueen alkukauden päävalmentaja Joaquin Gomezin kanssa, mutta aloitamme niputtamalla viime lauantain kärkikamppailun SJK-HJK (1-2). Miten hän koki sen penkin päästä?

Myöhemmin viikolla kuulemme myös toppari Ville Tikkasen mietteitä kaudesta. Lopuksi valotamme SJK:n rakentamaa akatemiapolkua, joka näyttäisi alkavan kantavan hedelmää. Äänessä on SJK:n tekninen johtaja Richard Dorman.

SJK:n kausi on tähän asti ollut menestys. Viime lauantain tappio HJK:lle ei sitä tosiasiaa muuta, vaikka se varmasti kirvelee Seinäjoella. Tällä hetkellä joukkue jakaa sarjataulukon kärkipaikan KuPS:n kanssa, mutta sillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Kaikki on siis edelleen seinäjokisten omissa käsissä.

Kerhon tilastot ovat vakuuttavaa luettavaa etenkin, kun ottaa huomioon, että heillä on keski-iältään liigan nuorin joukkue. 17 pelatusta ottelusta on kertynyt 35 pistettä, 10-5-2, mikä tekee keskimäärin reilut kaksi pinnaa per peli. Maaliero 22-12 todistaa sen, että heidän pelinsä eivät ole olleet mitään maalijuhlia. Menestys on pitkälti nojannut koko joukkueen kurinalaiseen puolustuspeliin.

Millä Gomez selittää sen, että hänen nuori joukkueensa on suorittanut niin tasaisesti koko alkukauden? Millä hän takaa sen, että meno jatkuu, kun kauden ratkaisuhetket lähestyvät? Nuorten joukkueiden suoritustasolla on tunnetusti tapana notkahtaa jossain vaiheessa kautta.

Gomez on kauden aikana nostanut joukkueeseen useamman nuoren pelaajan seuran akatemiajoukkueesta Ykkösestä ja nuoret ovat, eivät vain selvinneet, vaan tuoneet selvää lisäarvoa joukkueelle. Onko tämä tulkittavissa siten, että heidän akatemiatoimintansa alkaa kantamaan hedelmää?

Veikkausliiga jatkuu SJK:n osalta Pohjanmaan derbyllä reilun viikon päästä, jolloin Kerho matkaa VPS:n vieraaksi. Mikä sen pelin ratkaisee?

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: