PalloTV - ”Menestyksemme lähtee treenikentältä”, toppari Ville Tikkanen, SJK
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Suomen Cup

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
01.08.2023

”Menestyksemme lähtee treenikentältä”, toppari Ville Tikkanen, SJK

SJK on pelannut solidin alkukauden ja jakaa tällä hetkellä sarjataulukon ykkössijan KuPS:n kanssa. Veikkausliiga nuorimmalla joukkueella operoivan Kerhon tilastot ovat vakuuttavaa luettavaa. 17 pelatusta ottelusta on kertynyt 35 pistettä, 10-5-2.

Maalierosta 22-12 on helppo todeta, että seinäjokisten pelit eivät ole olleet mitään maalikarkeloita, suuntaan tai toiseen. Menestys on pitkälti nojannut jämäkkään puolustuspeliin, kuten sarjoissa menestyvillä joukkueilla yleensäkin.

Yksi menestyksen kulmakivistä on ollut keskuspuolustaja Ville Tikkanen, 23, joka pelaa vahvaa kautta keskimmäisenä topparina kolmen linjassa. Nuoresta iästään huolimatta hän lukeutuu nykyisin jo SJK:n konkareihin.

Tikkasta voi pitää eräänlaisena SJK:n akatemiatoiminnan mannekiinina, ensimmäisenä onnistumisena. Oululaislähtöinen nuori mies siirtyi SJK:n riveihin kaudella 2017. Sen jälkeen hän on käynyt läpi Kerhon akatemiapolun päätyen yhdeksi edustusjoukkueen kantavista voimista.

PalloTV tapasi Tikkasen ja kysyi, miten hän on kokenut joukkueensa alkukauden? SJK:n nuori joukkue on suorittanut todella tasaisesti koko kauden. Mikä on muuttunut viime kaudesta, kun joukkue on pitkälti sama?

Kerho on hävinnyt vain kaksi ottelua tähän mennessä. Millä Tikkanen sen selittää? Miten hän kokee oman roolinsa joukkueessa? Onko olemassa riski, että joukkueen nuoruus nousee tekijäksi, kun kauden ratkaisuhetket lähestyvät?

SJK:n kausi jatkuu Pohjanmaan derbyllä, kun joukkue matkaa kovakuntoisen VPS:n vieraaksi. Minkälainen koitos siitä on odotettavissa?    

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: