PalloTV - HJK:n akuutti maalivahtiongelma ratkesi
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Suomen Cup

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
05.08.2023

HJK:n akuutti maalivahtiongelma ratkesi

Euroopan kenttiä 20 vuotta kiertänyt Niki Mäenpää teki loppukauden mittaisen sopimuksen Klubin kanssa.

HJK on solminut loppukauden mittaisen sopimuksen 38-vuotiaan maalivahdin Niki Mäenpään kanssa. Mäenpään sopimus tulee HJK:lle tärkeään saumaan, sillä seuraa uhkasi joutuminen tärkeisiin euro-otteluihin ja loppukauden mestaruustaistoon yhden huippumaalivahdin varassa. Pohjois-Makedonian maajoukkuevahti Dejan Iliev loukkasi kyynärpäänsä SJK-ottelussa ja on sivussa loppukauden. Mäenpään aisaparina jatkaa Jesse Öst.

Mäenpään ensimmäinen seura oli espoolainen FC Kasiysi, josta hän siirtyi jo pienenä juniorina HJK:n organisaatioon. Mäenpää ei ehtinyt pelata ensimmäistäkään peliä Suomen miesten sarjoissa, kun ranskalainen RC Lens nappasi hänet riveihinsä. Siitä alkoi Euroopan eri sarjoja kiertänyt matka, joka kesti kaksikymmentä vuotta.

Mäenpää kävi Lensistä ensin puolen kauden mittaisella lainalla hollantilaisessa SC Telstarissa, josta paperit siirtyivät lähtöseuraan yhdeksi yöksi ja sen jälkeen maalivahti siirtyi FC Den Boschiin. Mäenpää pelasi Hollannissa myös Willem II:ssa, AZ Alkmaarissa ja VVV-Venlossa, kunnes hän siirtyi Englantiin. Uudessa kotimaassaan Mäenpää pelasi kolmessa seurassa.

Mäenpään yhteistyö Stoke Cityn kanssa päättyi tammikuussa 2021. Kuukautta myöhemmin hän allekirjoitti sopimuksen Venezia FC:hen, josta Mäenpää hyppää nyt HJK:n nuttuun.

Loukkaantumisten värittämän kauden jälkeen Mäenpää palaa kotimaahan itseluottamusta uhkuen.

– Olen fyysisesti hyvässä ja henkisesti vielä paremmassa kunnossa. Olen ennen aiempiakin siirtoja tottunut treenaamaan omatoimisesti ja pitämään kurinalaisesti kuntoa yllä.

– Pallotuntuman kanssa menee tietysti hetki, mutta kun on kokemusta erilaisista tilanteista, ja pallot tuppaavat olemaan aika samanlaisia eri puolilla Eurooppaa, niin eiköhän tatsi löydy nopeasti, Mäenpää lataa HJK:n verkkosivuilla.

Kahdenkymmenen vuoden oleskelu ulkomailla on jättänyt jälkensä. Jos pelilliset asiat eivät huoleta, kesän lähestyvä loppu saa miehen mietteliääksi.

– Täytyy myöntää, etten oikein edes muista millaista Suomessa asuminen on, ja mitä kaikkea syksyä varten pitää pakata mukaan, Mäenpää sanailee.

Artikkeliin liittyviä aiheita: