PalloTV - ”Olemme nousukunnossa ja kiidon pitää jatkua”, Mikko Mannila, FC Lahti
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
14.08.2023

”Olemme nousukunnossa ja kiidon pitää jatkua”, Mikko Mannila, FC Lahti

PalloTV:n Valokeilassa nähdään tällä viikolla FC Lahti. Ensimmäisenä kuulemme päävalmentaja Mikko Mannilan näkemyksen Mustien Kuhnureiden kaudesta tähän mennessä. Miltä Lahden peli on näyttänyt penkin päästä? Missä heidän pelinsä kehittämisen painopiste on tällä hetkellä? Mitä Mannila ajattelee heidän runkosarjansa loppuohjelmasta? Vieläkö Lahdessa elätellään toiveita paikasta kuuden parhaan sakissa?

Haastattelu on tehty viime lauantain AC Oulu-ottelun jälkeen, joten aloitimme ottamalla kiinni siitä pelistä. Miltä tasapeli (1-1) näytti ja mitä se teki Lahden haaveille sijoittua kuuden parhaan sakkiin runkosarjassa?

FC Lahti on tällä hetkellä sarjataulukon kahdeksannella sijalla. 18 pelatusta ottelusta on kertynyt 19 pistettä, 4-7-7, maalierolla 16-24. Kuudentena olevaan Honkaan on matkaa seitsemän pinnaa, ja espoolaisilla on yksi ottelu enemmän pelattuna. Viimeisenä olevaan IFK Mariehamniin on neljän pisteen ero, ja heilläkin on yksi ottelu enemmän pelattuna. Kaikki on siis edelleen mahdollista suuntaan, jos toiseen.

Mustien Kuhnureiden kausi on ollut vaihteleva, miltei vuoristoratamainen, mutta heinäkuussa kurssi näyttää kääntyneen. Kuudesta viime ottelusta lahtelaisilla on näyttää kaksi voittoa, kolme tasapeliä ja yksi tappio.

Lienee paikallaan korostaa, että voitot tulivat HJK:ta ja Honkaa vastaan, nollapeleillä. Ja kaksi tasapeleistä tuli sarjan muita kärkijoukkueita SJK:ta ja AC Oulua vastaan. Siitä päätellen FC Lahti on nousukunnossa, kun loppusuora aukeaa.  

Lahtelaisten haaveet sijoituksesta kuuden parhaan joukkoon kokivat kolauksen viime lauantaina, kun joukkue päätyi tasapeliin AC Oulua vastaan. Se ottelu olisi ollut tärkeätä voittaa. Tilannetta helpotti kuitenkin se, että Honka voitti Interin sunnuntaina. Se tiivisti loppusarjaviivan tuntumassa olevien joukkueiden puntteja.

Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että kisa viimeisistä loppusarjapaikoista käydään VPS:n, Hongan ja Interin kesken, mutta Lahdella on vielä omat mahdollisuutensa edellyttäen, että he voittavat loput ottelunsa. Se ei ole viime aikoina nähdyn perusteella mahdottomuus, mutta ensin heidän pitää kaataa hurjassa vireessä oleva VPS kotona ensi perjantaina. Sitä seuraa kaksi peräkkäistä ottelua Interiä vastaan, kotona ja vieraissa. Lahtelaisten runkosarja päättyy kotiottelulla Ilvestä vastaan.

Tasapuolisuuden nimissä on silti todettava, että lahtelaiskannattajat voivat vielä päätyä jännittämään muutakin kuin loppusarjapaikkaa. Ensi perjantain VPS-ottelu on ISO peli, molemmille. Se tulee määrittämään lahtelaisten loppukautta. Voitto Vepsusta ja kaikki on edelleen auki. Tappio tarkoittaa puolestaan sitä, että lahtelaiskannattajat voivat keskittyä jännittämään sarjapaikan säilymistä.

Lahden viime kausi päättyi Hichcock-maisissa tunnelmissa, kun sarjapaikka pelastui kalkkiviivoilla. Sitä tuskin halutaan kokea Lahdessa uudestaan.

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: