PalloTV - "Kausi on ollut vuoristorataa, mutta peli on parantunut", Juho Pirttijoki, FC Lahti
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
16.08.2023

”Kausi on ollut vuoristorataa, mutta peli on parantunut”, Juho Pirttijoki, FC Lahti

PalloTV:n Valokeilassa on tällä viikolla nousukuntoinen FC Lahti. Alkuviikosta kuulimme päävalmentajan mietteet kauden kulusta ja joukkueen tilanteesta. Tänään päästämme ääneen keskuspuolustaja Juho Pirttijoen, joka on yksi lahtelaisten vahvan puolustuspelin kulmakivistä.

Tapasimme Pirttijoen viime viikonvaihteen AC Oulu-pelin jälkeen ja kysyimme, mitä kapteeni ajattelee joukkueensa tilastoista? Miten hän summaa Lahden kauden tähän mennessä? Minkälaisia ajatuksia lahtelaisten loppuohjelmaa herättää. Vieläkö unelma loppusarjapaikasta elää?

Mustat Kuhnurit löytyvät tällä hetkellä sarjataulukon kahdeksannelta sijalta. 18 ottelusta on kertynyt 19 pinnaa, 4-7-7, maalierolla 16-24. Kuudentena oleva Honka on seitsemän pisteen päässä, mutta espoolaisilla on yksi ottelu enemmän pelattuna. Sarjataulukon jumbo IFK Mariehamn on neljä pistettä jäljessä, ja heilläkin on yksi ottelu enemmän pelattuna. Teoriassa kaikki on siis edelleen mahdollista.

Lahtelaisten alkukausi oli vuoristoratamainen, mutta heinäkuussa nähtiin käänne. Kuudesta viime ottelusta lahtelaisilla on näyttää kaksi voittoa, kolme tasapeliä ja yksi tappio.

Voitot tulivat Klubista ja Hongasta, nollapeleillä. Lisäksi Lahti ylsi tasapeleihin kahta sarjan kärkijoukkuetta SJK:ta ja AC Oulua vastaan. Sen valossa lahtelaiskannattajilla on syytä uskoa, että FC Lahti on nousukunnossa, kun kauden ratkaisuhetket koittavat. 

Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että viimeisistä loppusarjapaikoista kisaavat VPS, Honka ja Inter, mutta Lahdella on vielä omat teoreettiset mahdollisuutensa. Se tosin edellyttää sitä, että he voittavat loput runkosarjaottelunsa.

Se ei viime aikoina nähtyjen esitysten perusteella ole mikään mahdottomuus, mutta helppoa se ei tule olemaan. Ensi perjantain kotiottelu kovakuntoista Vepsua vastaan on megalomaanisen suuri ottelu. Se tulee määrittämään lahtelaisten loppukauden suunnan.

Voitto VPS:sta ja kaikki on edelleen mahdollista. Tappio puolestaan merkitsee sitä, että Lahdessa voidaan keskittyä jännittämään sarjapaikan puolesta. Lahtelaisten viime kausi päättyi varsinaiseen trilleriin, kun sarjapaikka varmistui vasta kalkkiviivoilla. Sitä tuskin halutaan kokea Lahdessa uudestaan.

Toimittaja: Junnu Leskelä
Valokuva: Kari Väre

Artikkeliin liittyviä aiheita: