PalloTV - Maarianhaminassa ja Kuopiossa muutoksia seurajohdoissa
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
16.08.2023

Maarianhaminassa ja Kuopiossa muutoksia seurajohdoissa

IFK-ikoni, seurajohtaja Peter Mattsson on jäämässä eläkkeelle. Liigajoukkueen kakkosvalmentaja Jimmy Wargh nousee seuraajaksi. Toimitusjohtaja Jarmo Heiskasen työsarka KuPS Oy:ssä puolestaan päättyy yhteisellä sopimuksella.

Muutoksen tuulet puhaltavat välillä myös seurojen johtoportaissa. Tällä viikolla sekä IFK Mariehamn että Kuopion Palloseura ovat kertoneet vaihdoksista hallintopuolen terävimmässä kärjessä.

IFK Mariehamnin seurajohtajana pitkään toiminut Peter Mattsson jää hyvin ansaitulle eläkkeelle. Hänen tilalleen nousee Jimmy Wargh, joka vaihtaa liigajoukkueen kakkosvalmentajan haalarit pukuun ja kravattiin. Wargh valikoitui uudeksi seura- ja urheilujohtajaksi seitsemän kandidaatin joukosta.

Warghin toimi käynnistyy virallisesti joulukuun 1. päivänä, joka on Mattssonin ensimmäinen päivä oloneuvoksena. Koska uusi johtaja toimii jo seuraorganisaatiossa, Warghin sisäänajo voi alkaa välittömästi.

Kauden päättymisen jälkeen Mattsson ja Wargh toimivat parina kuukauden päivät, minkä aikana lopullinen tiedon, työtapojen ja kontaktien siirto tapahtuu. Kakkosvalmentajan pestiä Wargh hoitaa normaaliin tapaan kilpailukauden loppuun asti.

Wargh on ollut IFK Mariehamnin organisaatiossa tämän kauden. Ennen tuloaan Saarelle hän toimi mm. valmentajana FF Jarossa sekä valmentajakouluttajana ja talenttivalmentajana Suomen Palloliitossa. Tuleviin tehtäviin näköaloja hänelle antaa kokemus FF Jaron markkinointitehtävistä.

Pietarsaaren kaltaisessa ympäristössä työskentely olikin yksi tekijöistä, miksi Wargh valittiin tehtävään.

- Hän on tehnyt samanlaisia töitä Jarossa ja ymmärtää, että olemme pieni seura, jonka täytyy työskennellä pienillä resursseilla, eläkkeelle siirtyvä Peter Mattsson kertoo IFK Mariehamnin lehdistötiedotteessa.

Hallituksen puheenjohtaja Dan Mikkola näkee myös, että seuran resursseja tulisi Warghin kaudella kasvattaa.

- Pääfokus on pitää talous tasapainossa lisäämällä yhteistyökumppanituloja ja satsata omaan junioritoimintaan yhdessä ry:n kanssa. Veikkausliigassa jatkaminen on tietenkin tärkeää, Mikkola kommentoi IFK Mariehamnin lehdistötiedotteessa.

Valokuva: IFK Mariehamn

Heiskanen lähtee KuPS:sta - Pääomistaja Ari Lahti penää laajempaa taloudellista osaamista

KuPS tiedotti eilen, että liigajoukkueen pyörittämisestä vastaavan osakeyhtiön toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen jättää työnsä välittömästi. Työsuhteen päättymisestä sovittiin yhdessä. Väliaikaisena toimitusjohtajana toimii osakeyhtiön hallituksen puheenjohtaja Vesa Kauppila.

- Meillä on mennyt kilpailullisesti erinomaisesti, mutta yhtiön talouden hallinnassa on ollut suuria haasteita. Tulevaisuus vaatii tiukempaa liiketoimintaosaamista sekä laaja-alaisia yhteistyötaitoja, KuPS:n pääomistaja Ari Lahti perustelee Heiskasen lähtöä seuran verkkosivuilla.

KuPS Oy aloittaa uuden toimitusjohtajan haun välittömästi. Lahden mukaan seura lähtee hakemaan leveämpiä harteita palkkaamalla myöhemmin myös urheilutoimenjohtajan.

Artikkeliin liittyviä aiheita: