PalloTV - AC Oulun ja Ricardo Duarten tiet eroavat kauden jälkeen
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Suomen Cup

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
17.08.2023

AC Oulun ja Ricardo Duarten tiet eroavat kauden jälkeen

Kuva: Kari Väre

Seuran lehdistötiedotteen mukaan valmentaja on pyytänyt, ettei optiovuotta sopimuksesta käytettäisi. Syy on selvä: takki on tyhjä.

AC Oulu joutuu etsimään itselleen uuden päävalmentajan. Seura tiedotti tänään, ettei Ricardo Duarten sopimuksessa ollutta optiovuotta käytetä. Pyyntö yhteistyön päättymisestä tuli valmentajalta itseltään. Duarte kokee, ettei kolmen intensiivisen vuoden jälkeen hänellä ole energiaa jatkaa AC Oulun peräsimessä.

- Ricardo on yhteisissä keskusteluissa korostanut sitä, että johtuen viimeisistä kolmen vuoden intensiivistä pesteistä, hän on havainnut tämän kauden aikana ettei omaa enää tarvittavaa energiaa jatkaakseen AC Oulun valmentajana myös ensi kaudella, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen summaa osapuolten teiden erkanemisen syyt seuran lehdistötiedotteessa.

Duarte vahvistaa AC Oulun lehdistötiedotteessa ainakin sen, että aloite tuli hänen puoleltaan.

- Olen pyytänyt, että työsopimukseni päättyisi tämän kauden päätteeksi.

AC Oulu pelaa toistaiseksi seurahistoriansa parasta kautta. Veikkausliigan mitalisijat ovat vieläkin käden ulottuvilla ja mahdollisuus eurokentille Suomen Cupin kautta on edelleen tarjolla. Duarte vakuuttaakin tekevänsä täysillä töitä AC Oulun menestyksen eteen.

- Olen täysin omistautunut saattamaan kauden loppuun asti ja saavuttamaan parhaat mahdolliset tulokset, Duarte lupaa AC Oulun lehdistötiedotteessa.

Duarten lähtö ei tule kokonaan yllätyksenä, sillä huhumylly hänen työnsä päättymisestä alkoi jauhaa kesän aikana. Sama mylly on istuttamassa Duartea HJK:n uudeksi päävalmentajaksi Toni Korkeakunnaksen paikalle. AC Oulun uudesta päävalmentajasta ei sen sijaan ole uutisia eikä edes huhuja, vaikka haku lienee ollut päällä jo jonkin aikaa.

Duarte tuli AC Oulun päävalmentajaksi loppusyksystä 2021, jolloin hän tuli tehtävistään erotetun Jyrki Aholan ja häntä seuranneen väliaikaisen valmennuksen tilalle pelastamaan seuran sarjapaikkaa Veikkausliigassa. Sitä ennen Duarte oli helsinkiläisen Gnistanin valmentajana.

Artikkeliin liittyviä aiheita: