PalloTV - ”Vahva puolustuspeli antaa mahdollisuuden voittaa”, Mikko Kuningas, FC lahti
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
18.08.2023

”Vahva puolustuspeli antaa mahdollisuuden voittaa”, Mikko Kuningas, FC lahti

PalloTV:n Valokeilassa on tällä viikolla FC Lahti. Alkuviikosta kuulimme päävalmentajan ja kapteenin mietteitä. Viimeisenä päästämme ääneen keskikenttäpelaaja Mikko Kuninkaan, joka on yksi lahtelaisten pallollisen pelin napamiehistä.

PalloTV tapasi pelintekijän viime viikonvaihteen AC Oulu-FC Lahti-pelin yhteydessä ja kysyi, miltä lahtelaisten kausi on näyttänyt keskikentältä katsottuna? Minkälaisen roolin päävalmentaja Mannila on piirtänyt hänelle? Missä Lahden pelilliset haasteet ovat tällä hetkellä? Kovakuntoinen VPS tulee kylään perjantaina, miten suu sitten pannaan?

Mustat Kuhnurit ovat löytämässä pelillisen juonensa, kun kauden ratkaisuhetket lähestyvät. Lahtelaisten alkukausi oli vuoristoratamainen, mutta heinäkuussa tapahtui käänne. Kuudesta viime ottelusta heillä on näyttää kaksi voittoa, kolme tasapeliä ja yksi tappio.

Voitot tulivat HJK:sta ja FC Hongasta, nollapeleillä. Lisäksi Kuhnurit ylsivät tasapeleihin SJK:ta ja AC Oulua vastaan. Sen perusteella lahtelaiskannattajilla on hyvä syy uskoa, että joukkue on nousukunnossa, kun loppusuora aukeaa. 

Lahtelaiset ovat tällä hetkellä sarjataulukon kahdeksannelta sijalla. 18 ottelusta on kertynyt 19 pinnaa, 4-7-7, maalierolla 16-24. Kuudentena oleva Honka on seitsemän pinnaa edellä, mutta heillä on yksi ottelu enemmän pelattuna. Sarjajumbo IFK Mariehamn on neljä pistettä perässä, ja myös heillä on yksi ottelu enemmän pelattuna. Teoriassa kaikki siis edelleen mahdollista suuntaan, jos toiseen.

Tämän hetken sarjatilanteen perusteella viimeisistä loppusarjapaikoista kisaavat VPS, Honka ja Inter, mutta lahtelaisilla on vielä teoreettiset mahdollisuutensa. Se tosin edellyttää loppujen runkosarjaotteluiden voittamista.

Loppusarjaan pääsy ei viimeaikaisten peliesitysten perusteella olisi mikään ihme, mutta helppoa se ei tule olemaan. Ensimmäinen kohtalon ottelu pelataan perjantaina, kun kovassa iskussa oleva VPS tulee kylään Lahden Stadionille. Se on megalomaanisen suuri ottelu, molemmille, ja tulee pitkälti määrittämään lahtelaisten loppukauden askelmerkit.

Voitto Vepsusta ja unelma on edelleen elossa. Tappio merkitsisi sitä, että Lahdessa voidaan siirtyä jännittämään jotain aivan muuta kuin ylempään loppusarjaan pääsyä. Lahtelaiskannattajat varmasti muistavat vielä viime kauden hitchcockmaisen päätöksen, kun sarjapaikka varmistui vasta kalkkiviivoilla. Sitä epätoivoa tuskin halutaan kokea Lahdessa uudestaan.

Toimittaja: Junnu Leskelä
Valokuva: Kari Väre

Artikkeliin liittyviä aiheita: