PalloTV - ”Joukkue pitää saada uskomaan omiin kykyihinsä”, päävalmentaja Joni Lehtonen, Ilves
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
21.08.2023

”Joukkue pitää saada uskomaan omiin kykyihinsä”, päävalmentaja Joni Lehtonen, Ilves

PalloTV:n Valokeilassa nähdään tällä viikolla Tampereen Ilves, jolla ei tällä kaudella ole onnistunut oikein mikään. Suurin odotuksin kauteen lähtenyt joukkue kyntää sarjassa, valmentaja on vaihdettu ja paikka kuuden parhaan sakissa on menetetty. Nyt pitäisi välttää suora putoaminen ja liigakarsinta.

Viime viikonvaihteen 3-0 vierasvoitto Oulusta toi toivonpilkahduksen. Se katkaisi Ilveksen neljän ottelun tappioputken ja piti karsijan paikalla olevan Hakan kolmen pinnan päässä. Tamperelaisten peliesitys oli muutenkin lupauksia antava. Nollapeli ja kolme tehtyä maalia, ei huono. Joko se riitti kääntämään joukkueen negatiivisen kierteen?

PalloTV tapasi Ilveksen uuden päävalmentajan Joni Lehtosen ennen viime viikonvaihteen AC Oulu-ottelua ja kysyi, minkälaisen lähtötila-analyysin hän teki, kun otti valmennusvastuun? Kuinka solmussa joukkue oli tai on? Mistä päästä tuollaista henkistä vyyhtiä lähdetään purkamaan? Miten he lähtivät muuttamaan itse pelaamista? Mihin he paikallistivat joukkueen pelilliset kehityskohteet?

Ilveksellä on edessä kauden toistaiseksi tärkein peli keskiviikkona, kun se kohtaa AC Oulun toistamiseen, mutta tällä kertaa kotona ja Suomen Cupin semifinaalissa. Minkälaisia ajatuksia tuo ottelu herättää päävalmentajassa? Onko ristiriitaista pelata semifinaalia, kun joukkue kyntää sarjassa?

Tamperelaisten kausi on ollut tervan juontia. Ei siitä voi oikein muutakaan sanoa, jos joukkueen voittojen väli venyy kolmen kalenterikuukauden mittaiseksi. Sinä ajassa joukkue todellakin ehtii mennä solmuun, kuten tamperelaisten tilastot todistavat. 20 pelatun ottelun jälkeen Ilves on sarjataulukon kahdeksannella sijalla. Se on kerännyt on 20 pistettä, 4-8-8, maalierolla 18-22.

Tavoitteena ollut paikka kuuden parhaan sakissa on pitänyt unohtaa jo aikaa sitten. Nyt huomio on syytä keskittää perässä tuleviin. Suoran putoajan ja karsijan paikkaan ei ole kuin 3-5 pistettä ja Ilves pelaa kaksi viimeistä runkosarjan otteluaan vieraissa Honkaa ja Lahtea vastaan. Jännitettävää siis riittää.

Toimittaja: Junnu Leskelä
Valokuva: Kari Väre

Artikkeliin liittyviä aiheita: