PalloTV - ”Tämä negatiivinen kierre käännetään”, fysiikkavalmentaja Heli Rekimies, Ilves
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
24.08.2023

”Tämä negatiivinen kierre käännetään”, fysiikkavalmentaja Heli Rekimies, Ilves

PalloTV:n Valokeilassa on tällä viikolla Ilves, jonka liigakausi on ollut pettymys ja vienyt joukkueen syvään päätyyn, josta ylös pääsy ei ole helppoa. Ilveksen fysiikkavalmentaja Heli Rekimies sen tietää. Hänellä on yli kymmenen vuoden kokemus tamperelaisten fyysisestä valmennuksesta.

PalloTV tapasi Rekimiehen ja kysyi, että minkälaisessa moodissa veikkausliigajoukkueen pitäisi normaalisti olla tässä vaiheessa kautta, jos kaikki on mennyt suunnitellusti? Minkä verran fyysisellä valmennuksella voidaan vaikuttaa pelaajien henkiseen tilaan? Miten esimerkiksi Ilveksen nykytilanne on näkynyt joukkueen fyysisessä valmennuksessa? Onko fyysisestä valmennuksesta tukemaan pelaajia henkisesti?

Ilveksen liigakausi on ollut tervan juontia. Tamperelaisilta ei ole onnistunut oikein mikään. Eilen heidän kautensa sai kuitenkin uuden käänteen, kun he voittivat AC Oulun ja selvittivät tiensä Suomen Cupin finaaliin Honkaa vastaan. Finaalipaikan myötä Ilveksen kautta voi nyt kutsua kaksijakoiseksi. Ilman finaalipaikka se olisi huono.

Kaksi perättäistä voittoa Oulusta on hyvä alku, kun alla oli neljän ottelun tappioputki. Tamperelaisten peliesityksetkin olivat muutoinkin lupauksia antavia. Kaksi nollapeliä peräkkäin ja neljä tehtyä maalia, ei huono. Joko se riitti kääntämään joukkueen negatiivisen kierteen?

Käännettä Ilves todellakin tarvitsee. Joukkue on alisuorittanut liigassa, päävalmentaja on vaihtunut ja tavoitteeksi asetettu paikka kuuden sakissa on pitänyt unohtaa jo aikaa sitten. Nyt loppukauden tavoitteena on välttää suora putoaminen ja liigakarsinta.

Ilveksen runkosarjan loppuohjelma ei ole helppo. Joukkue pelaa kaksi viimeistä runkosarjan otteluaan vieraissa Honkaa ja Lahtea vastaan, joten tamperelaiskannattajilla riittää jännitettävää.

Toimittaja: Junnu Leskelä
Valokuva: Kari Väre

Artikkeliin liittyviä aiheita: