PalloTV - Tuulista työrintamalla - Potkupuhuri puhalsi nyt Kotkassa ja Maarianhaminassa
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

24.08.2023

Tuulista työrintamalla – Potkupuhuri puhalsi nyt Kotkassa ja Maarianhaminassa

KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti ja IFK Mariehamnin ykköskäskijä Daniel Norrmén on vapautettu tehtävistään. Juha Malinen ottaa luotsaakseen KTP:n. IFK Mariehamn löysi korvaajan omista joukoista, kun seurajohtajaksi siirtyvä kakkosvalmentaja Jimmy Wargh vetää kauden loppuun.

Kaksi putoamista vastaan taistelevaa seuraa, IFK Mariehamn ja KTP, ovat vaihtaneet valmentajia. KTP:n luotsina toimineen Jussi Leppälahden vapauttamisesta tehtävistään kerrottiin myöhään eilen illalla. IFK Mariehamn seurasi tänään perässä passittamalla kilometritehtaalle ruotsalaisen Daniel Norrménin. Kumpikin seura on jo valinnut uuden päävalmentajan.

Valmentajana lähes kaiken kokenut Juha Malinen ottaa KTP:n hoteisiinsa. 65-vuotiaan oululaisen valmennusura alkoi toden teolla jo 1980-luvun alkupuolella, jolloin hän valmensi kotikaupungissaan junioreita sekä urheilulukion ja alasarjoissa pelanneita miesten joukkueita. Suuren yleisön huulille Malinen nousi FC Oulun valmentajana 1993.

FC Oulun liiganousun jälkeen Malinen on ehtinyt olla TPS:n, MyPa:n, KuPS:n, AC Oulun, FC Hakan, FC Lahden ja RoPS:n päävalmentajana. Hän piipahti hetken aikaa myös Kazakstanissa. Hänen viimeisin valmennuspesti ennen Kotkaa oli Pikkuhuuhkajat eli Suomen alle 21-vuotiaiden miesten maajoukkue. Pitkä pesti päättyi viime vuoden lopussa.

Potkut saanut Leppälahti ehti valmentaa KTP:tä puolitoista kautta. Irtisanominen saattaa tulla kalliiksi KTP:lle, sillä aiemmin kesällä seura ilmoitti käyttäneensä Leppälahden sopimuksessa olleen option.

Positiivisen alkukauden jälkeen KTP:n käyrä on osoittanut jyrkkää alamäkeä. Viimeisestä viidestä ottelustaan kotkalaisseura on voittanut vain yhden ja poistunut kentältä hävinneenä neljä kertaa. KTP on kymmenentenä sarjataulukossa viisi pistettä suoran putoajan paikalta ja yhden pisteen päässä karsijan tontilta. Toiseksi viimeisenä oleva FC Lahti on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin KTP.

Jimmy Wargh nousee päävalmentajaksi Norrménin tilalle

IFK Mariehamn löysi Norrménin korvaajan omista joukoista. Kakkosvalmentaja Jimmy Wargh ottaa reen vetääkseen ja yrittää ohjeillaan turvata saarelaisten liigapaikan ensi kaudeksi. Wargh valittiin hiljan seuran uudeksi toimitus- ja urheilujohtajaksi.

IFK Mariehamn on tällä hetkellä viimeisellä sijalla Veikkausliigan sarjataulukossa. Matkaa karsijan paikalla olevaan ja yhden ottelun vähemmän pelanneeseen FC Lahteen on neljä pistettä. IFK Mariehamn on voittanut viimeksi juhannuksen jälkeisellä kierroksella, jolloin se kaatoi vieraissa KuPS:n 1-0.

Valmentajarintamalla tuulista - Jo kuusi vaihdosta Veikkausliigassa

Leppälahden ja Norrménin potkut nostavat Veikkausliigan tämän kauden valmentajien vaihdosten määrän jo kuuteen. Lisäksi apuvalmentajien rivistössä on tapahtunut muutoksia.

KuPS on vaihtanut päävalmentajaa jo kahdesti, kun Simo Valakari joutui väistymään tehtävistään jo talvella. Hänen tilalleen tullut Pasi Tuutti joutui lähtemään melko pian, kun KuPS:n kausi alkoi yskien. Suomen Palloliitossa työskennellyt Jani Honkavaara nimitettiin KuPS:n kolmanneksi päävalmentajaksi.

Tuutti löysi sittemmin töitä Ilveksen valmennusryhmästä.

KuPS:n kevätmyrskyjen jälkeen alkukausi oli muuten hiljainen, kunnes HJK:ta pitkään valmentanut Toni Koskela sai lähteä. Hänen tilalleen tuli Toni Korkeakunnas.

Koskelan irtisanomisen yhteydessä HJK näytti ovea myös kahdelle apuvalmentajalle. Korkeakunnaksen lisäksi yhtenä uutena nimenä Klubin penkille tuli hyökkäyspelin organisoijana profiloitunut Ossi Virta, jonka sopimuksen HJK osti ulos FC Hakasta.

Kari Martonen tuli myöhemmin Virran tilalle koskilaisten taustatiimiin, vaikka FC Haka yritti aluksi vakuutella tavoittelevansa valmennusryhmän tiivistämistä.

Niin ikään vaikeaa kautta pelannut Ilves erotti oman valmentajansa ennen KTP:tä ja IFK Mariehamnia. Ilveksen joukoissa pitkään ollut Toni Kallio sai lähteä ja hänen tilalleen tuli kakkosvalmentaja Joni Lehtonen.

Artikkeliin liittyviä aiheita: