PalloTV - Cupin välierätappio oli liikaa - Duarten loppusuora AC Oulun puikoissa päättyi kesken
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Suomen Cup

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
25.08.2023

Cupin välierätappio oli liikaa – Duarten loppusuora AC Oulun puikoissa päättyi kesken

Kuva: Kari Väre

Rauno Ojanen ja Jussi-Pekka Savolainen jakavat päävalmentajavastuun loppukauden ajan.

Veikkausliigan valmentajien vaihtoviikot jatkuvat. AC Oulu liittyi IFK Mariehamnin, Ilveksen ja KTP:n jatkoksi potkut päävalmentajalleen elokuun aikana antaneiden joukkoon. Oululaisseura vapautti Ricardo Duarten kaikista työvelvoitteista.

Rauno Ojanen ja Jussi-Pekka Savolainen ovat AC Oulun valmentajia loppukauden ajan. Seuran lehdistötiedotteen mukaan Ojanen ja Savolainen jakavat päävalmentajuuden. Vastuun puolittamisesta huolimatta Ojanen antaa kasvot joukkueenjohdolle, minkä vuoksi häntä voitaneen pitää ensisijaisena päävalmentajana. Muu taustaryhmä säilyy ennallaan.

Duarten vapauttaminen tehtävistään ei tullut yllätyksenä. Vain viikko sitten AC Oulu ilmoitti, ettei portugalilaisluotsin sopimuksessa ollutta optiota käytetä Duarten omasta pyynnöstä. Duarte perusteli lähtöään, ettei hänellä ole enää energiaa jatkaa AC Oulun päävalmentajana. Duarte on ollut tyytymätön harjoitusolosuhteisiin ja kenttien reunoilla kiertäneen huhun mukaan myös AC Oulun pelaajabudjetin suuruuteen.

Potkuihin on vaikuttanut viimeisen kuukauden aikana rajusti hiipunut tuloskunto. Heinäkuun puolivälin jälkeen AC Oulu on saanut vain neljä pistettä pelaamistaan viidestä liigaottelusta.

AC Oulu on yhä neljäntenä, mutta mitalitoiveita elätelleen seuran paikka ylemmässä loppusarjassa ei ole enää kirkossa kuulutettu. AC Oululla on kaikkein kovin loppuohjelma ja ratkaisu voikin tapahtua vasta päätöskierroksella, kun se kohtaa vieraissa seitsemäntenä olevan FC Interin. AC Oulun näkövinkkelistä ratkaisun avaimet ovat FC Lahdella, jonka molemmat ottelut FC Interiä vastaan ovat vielä pelaamatta.

Kaksi peräkkäistä tappiota Tampereen Ilvekselle oli viimeinen pisara AC Oulun seurajohdolle. Molemmat ottelut pelattiin AC Oulun ja päävalmentajan teiden erkaantumisesta ilmoittamisen jälkeen.

Liigaottelussa kolme pistettä olisivat tulleet enemmän kuin tarpeeseen mitalitaistossa pysymisen ja ylemmän loppusarjan paikan varmistamisen kannalta. Toissapäiväinen häviö puolestaan pudotti AC Oulun Suomen Cupin finaalista. Molemmissa otteluissa AC Oulun pelaaminen oli sekavaa ja apaattista.

AC Oulun ensi kauden valmentajasta ei ole tietoa eikä oikeastaan myöskään varteenotettavia huhuja. Ojanen kertoi sanomalehti Kalevan haastattelussa, että hän pitää tämän hetkisestä roolistaan eikä haikaile päävalmentajuuden perään.

Valmentajarintamalla tuulista - Jo seitsemän vaihdosta Veikkausliigassa

Duarten potkut nostaa Veikkausliigan tämän kauden valmentajien vaihdosten määrän jo seitsemään. Lisäksi apuvalmentajien rivistössä on tapahtunut muutoksia.

KuPS on vaihtanut päävalmentajaa kahdesti, kun Simo Valakari joutui väistymään tehtävistään jo talvella. Hänen tilalleen tullut Pasi Tuutti joutui lähtemään melko pian, kun KuPS:n kausi alkoi yskien. Suomen Palloliitossa työskennellyt Jani Honkavaara nimitettiin KuPS:n kolmanneksi päävalmentajaksi.

Tuutti löysi sittemmin töitä Ilveksen valmennusryhmästä.

KuPS:n kevätmyrskyjen jälkeen alkukausi oli muuten hiljainen, kunnes HJK:ta pitkään valmentanut Toni Koskela sai lähteä. Hänen tilalleen tuli Toni Korkeakunnas.

Koskelan irtisanomisen yhteydessä HJK näytti ovea myös kahdelle apuvalmentajalle. Korkeakunnaksen lisäksi yhtenä uutena nimenä Klubin penkille tuli hyökkäyspelin organisoijana profiloitunut Ossi Virta, jonka sopimuksen HJK osti ulos FC Hakasta.

Kari Martonen tuli myöhemmin Virran tilalle koskilaisten taustatiimiin, vaikka FC Haka yritti aluksi vakuutella tavoittelevansa valmennusryhmän tiivistämistä.

Elokuussa on tapahtunut neljä vaihdosta. Ilves aloitti rumban vapauttamalla pitkäaikaisen valmentajan Toni Kallion päävalmentajavastuusta. Hänen tilalleen tuli kakkosvalmentaja Joni Lehtonen.

Tällä viikolla on ollut erittäin vilkasta. KTP pani pallon pyörimään erottamalla Jussi Leppälahden ja palkkaamalla kokeneen konkarin Juha Malisen tilalle. Heti seuraavana päivänä IFK Mariehamn näytti ovea ruotsalaisluotsi Daniel Norrménille. Hänen kakkosmies Jimmy Wargh yrittää pelastaa saarelaisten sarjapaikan liigassa.

Valokuva: Kari Väre

Artikkeliin liittyviä aiheita: