PalloTV - ”Tuloskuntomme sulaminen on monen asian summa”, valmentaja Rauno Ojanen, AC Oulu
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
28.08.2023

”Tuloskuntomme sulaminen on monen asian summa”, valmentaja Rauno Ojanen, AC Oulu

AC Oulun hyvin alkanut kausi on saanut dramaattisen käänteen. Alkukausi sujui vielä hyvin, jopa yli odotusten. Joukkue keikkui pitkään mukana sarjan kärjen tahdissa, mutta elokuulle tultaessa tapahtui jotakin ja sen tuloskunto romahti.

Oululaisten viiden viime ottelun kuntopuntari todistaa tuloskunnon romahduksen, neljä tappiota ja yksi tasapeli. Samassa rytäkässä meni Suomen Cupin finaalipaikka ACO:lta sivu suun. Viime sunnuntain HJK-tappion myötä myös joukkueen paikka kuuden parhaan joukkueen Mestaruussarjassa on uhattuna, kun runkosarjaa on enää kierros pelaamatta.

ACO:ssa reagoitiin joukkueen sulamiseen jo viime viikolla. Päävalmentaja Ricardo Duarte vapautettiin tehtävistään. Hän oli tosin jo ehtinyt aiemmin ilmoittaa, ettei käytä sopimuksessaan ollutta optiota ensi kaudesta. Uusiksi päävalmentajiksi nimettiin valmennusryhmään jo kuuluneet Rauno Ojanen ja Jussi-Pekka Savolainen. 

PalloTV tapasi Ojasen ja kysyi, mihin uudet päävalmentajat ovat paikallistaneet syyt joukkueen tuloskunnon sulamiselle? Minkä verran Duarten lähtöilmoitus ja potkut ovat vaikuttaneet joukkueen esityksiin? Minkälaisessa henkisessä moodissa joukkue on tällä hetkellä? Muuttuuko pelaaminen vai jatketaanko Duarten jalanjäljissä?

ACO on pelannut itsensä haastavaan paikkaan. Sunnuntain 1-3 -tappio HJK:lle pudotti joukkueen jo sarjataulukon kuudennelle sijalle. Seitsemäntenä oleva FC Inter on kolmen pinnan päässä, ja joukkueet kohtaavat runkosarjan viimeisellä kierroksella Turussa ensi sunnuntaina. Se on megalomaanisen iso peli, joka määrittää molempien joukkueiden loppukauden.

Voitto Turusta ja oululaiset pelastavat kautensa. Tappion tietäisi hyvin alkaneen kauden epäonnistumista. Sijoitus kuuden sakissa on oululaisille imagokysymys eivätkä taloudelliset seikatkaan ole ihan vähäpätöisiä. Se takaisi yleisön mielenkiinnon säilymisen eli paremmat pääsylipputulot. Lisäksi se näyttäisi hyvältä seuran yhteistyökumppaneiden silmissä.

Helppoa siitä ei tule joukkueen viimeaikaiset pelisesitysten valossa. Asiaa ei helpottanut yhtään sekään, että joukkueen parhaan maalintekijän Ashley Coffeyn varoitustuli täyttyi Klubi-matsissa ja hän huilaa ensi sunnuntain Inter-pelin. ACO-kannattajilla riittää siis huolen aiheita kauden tärkeimmän ottelun alla.  

Toimittaja: Junnu Leskelä 

Artikkeliin liittyviä aiheita: