PalloTV - Elokuun hullut päivät jatkuvat - FC Lahti liittyi valmentajan vaihtaneiden joukkoon
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
31.08.2023

Elokuun hullut päivät jatkuvat – FC Lahti liittyi valmentajan vaihtaneiden joukkoon

Heikosti menestynyt seura erotti Mikko Mannilan tehtävistään. Hänen tilalleen tulee apuvalmentajana vuodesta 2019 lähtien toiminut Toni Lindberg.

FC Lahti vaihtaa päävalmentajaa. Kesken viime kauden tehtävään tullut Mikko Mannila ei jatka enää sarjapaikastaan taistelevan seuran peräsimessä. Mannilan työn jatkajaksi on nimitetty Toni Lindberg, joka on toiminut apuvalmentajana vuodesta 2019 lähtien. Tässä vaiheessa Lindbergin sopimus kattaa loppukauden.

Pelaajana uransa Myllykoskella ja Kotkassa tehnyt Lindberg on ensikertalainen näin korkealla tasolla. Hän on aiemmin ollut päävalmentajana Kouvolan Susissa ja FC Lahden juniorijoukkueissa.

FC Lahden johto ei pelännyt heittää 37-vuotiasta noviisia penkin päähän.

- Kovaan paikkaan pääsee ”Limppu” näyttämään osaamistaan. Hän on ehtinyt nuoresta iästään huolimatta kerätä kokemusta jo varsin monipuolisesti ja osoittanut pystyvänsä tekemään tulosta, toimitusjohtaja Juho-Matti Heikari kertoo seuran lehdistötiedotteessa.

- Tiesimme jo pidemmän aikaa, että jossakin kohtaa ”Limpulla” on edessä siirtyminen päävalmentajaksi Veikkausliigaan, nyt se tuli hieman nopeammin kuin osasimme ehkä ajatella.

Lindberg uhkuu intoa päästä vetämään liigajoukkueen rekeä. Samalla hän lupaa muutoksia, jotta FC Lahti saa sarjapaikkansa säilytettyä.

- Hieno luottamuksen osoitus seuralta, että saan mahdollisuuden kovassa paikassa. Olen tehnyt määrätietoisesti töitä sen eteen, että olen valmis päävalmentajan tehtävään, kun sen aika on, Lindberg sanoo FC Lahden lehdistötiedotteessa.

- Meillä on paljon hyviä asioita pelaamisessa ja kaikkea ei kannata heittää romukoppaan. Muutoksia on kuitenkin luvassa. Erityisesti hyökkäyspelaamisen osalta meidän tulee olla vaarallisempia.

Mannilan erottamisen ja Lindbergin nimityksen lisäksi FC Lahden valmennusryhmään tulee vielä yksi muutos. Lindbergin paikan apuvalmentajana ottaa poikien SM-sarjajoukkueen vetäjä Joni Kallioinen.

Valokuva: FC Lahti

Valmentajarintamalla tuulista - Jo seitsemän vaihdosta Veikkausliigassa

Mannilan potkut nostaa Veikkausliigan tämän kauden valmentajien vaihdosten määrän jo kahdeksaan. Lisäksi apuvalmentajien rivistössä on tapahtunut muutoksia.

KuPS on vaihtanut päävalmentajaa kahdesti, kun Simo Valakari joutui väistymään tehtävistään jo talvella. Hänen tilalleen tullut Pasi Tuutti joutui lähtemään melko pian, kun KuPS:n kausi alkoi yskien. Suomen Palloliitossa työskennellyt Jani Honkavaara nimitettiin KuPS:n kolmanneksi päävalmentajaksi.

Tuutti löysi sittemmin töitä Ilveksen valmennusryhmästä.

KuPS:n kevätmyrskyjen jälkeen alkukausi oli muuten hiljainen, kunnes HJK:ta pitkään valmentanut Toni Koskela sai lähteä. Hänen tilalleen tuli Toni Korkeakunnas.

Koskelan irtisanomisen yhteydessä HJK näytti ovea myös kahdelle apuvalmentajalle. Korkeakunnaksen lisäksi yhtenä uutena nimenä Klubin penkille tuli hyökkäyspelin organisoijana profiloitunut Ossi Virta, jonka sopimuksen HJK osti ulos FC Hakasta.

Kari Martonen tuli myöhemmin Virran tilalle koskilaisten taustatiimiin, vaikka FC Haka yritti aluksi vakuutella tavoittelevansa valmennusryhmän tiivistämistä.

Elokuussa on tapahtunut jo viisi vaihdosta. Ilves aloitti rumban vapauttamalla pitkäaikaisen valmentajan Toni Kallion päävalmentajavastuusta. Hänen tilalleen tuli kakkosvalmentaja Joni Lehtonen.

Viime viikolla oli hyvinkin vilkasta, kun päävalmentaja vaihtui peräkkäisinä päivinä kolmessa eri liigaseurassa.

KTP pani lumipallon pyörimään erottamalla Jussi Leppälahden ja palkkaamalla kokeneen konkarin Juha Malisen tilalle. Heti seuraavana päivänä IFK Mariehamn näytti ovea ruotsalaisluotsi Daniel Norrménille. Hänen kakkosmiehenä toiminut Jimmy Wargh yrittää pelastaa saarelaisten sarjapaikan liigassa.

Vilkkaan viikon päätti AC Oulu, joka hankkiutui Ricardo Duartesta eroon. Duarte oli ajautunut rammaksi ankaksi pyydettyään, ettei hänen sopimuksessa ollutta optiovuottaan käytetä. Portugalilaisvalmentaja kertoi syyksi, että hänellä ei ole enää energiaa jatkaa päävalmentajana.

Artikkeliin liittyviä aiheita: