PalloTV - ”Joukkue kantaa viime kädessä vastuun tuloksista”, urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen, AC Oulu
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
31.08.2023

”Joukkue kantaa viime kädessä vastuun tuloksista”, urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen, AC Oulu

AC Oulun liigakausi kulminoituu ensi sunnuntain vierasotteluun FC Interiä vastaan. Voittamalla Interin oululaiset yltävät Mestaruussarjaan ja pelastavat kautensa. Tappio tietäisi Haastajasarjaan päätymistä ja hyvin alkaneen kauden epäonnistumista.

Miten tähän päädyttiin, kun joukkueen peli kulki alkukaudesta ja tulosta tuli? Hyvät peliesitykset pitivät oululaiset sarjakärjen tahdissa aina elokuulle saakka. Sitten tapahtui jotakin ja joukkueen tuloskunto romahti. Viidestä viime ottelusta joukkueella on neljä tappiota ja yksi tasapeli.

Elokuu oli oululaisille muutoinkin vaikea. Joukkue rämpi liigassa, Suomen Cupin finaali meni sivu suun ja päävalmentajaa vaihdettiin. Viime sunnuntain HJK-tappio ei auttanut asiaa. Nyt myös joukkueen tavoitteeksi asettama paikka kuuden sakissa on uhattuna.

ACO:n seurajohto reagoi joukkueen tilanteeseen viime viikolla. Päävalmentaja Ricardo Duarte vapautettiin tehtävästä perjantaina. Hän oli tosin jo ilmoittanut, ettei hän jatka seurassa ensi kaudella. Uusiksi päävalmentajiksi nostettiin valmennusryhmään kuuluneet Jussi-Pekka Savolainen ja Rauno Ojanen.

PalloTV tapasi ACO:n urheilutoimenjohtajan Markus Heikkisen ja kysyi, miten hän arvioi joukkueensa kautta tähän mennessä? Mikä joukkueen tuloskunnon romahtamiseen on syynä? Miksi päävalmentaja Ricardo Duarten lähtemisestä ilmoitettiin kesken kauden? Minkä tyyppistä valmentajaa seuraa nyt hakee? Jatkuuko meno Duarten jalanjäljissä vai ottaako seura uuden suunnan? Miten merkityksellistä sijoittuminen kuuden sakkiin loppujen lopuksi on AC Oululle?

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: