PalloTV - KuPS:n eurounelma murskaksi
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
09.09.2023

KuPS:n eurounelma murskaksi

Serbian moninkertainen mestari Spartak Subotica voitti karsintaturnauksen finaalin ja eteni jatkoon.

KuPS:n tie kohti naisten Mestereiden Liigan UWCL:n lohkovaihetta päättyi ensimmäiselle kierrokselle. KuPS hävisi karsintaturnauksensa loppuottelussa serbialaiselle ŽFK Spartak Suboticalle maalein 1-2 (1-1). Spartak etenee toiselle kierrokselle, jonka kaksiosaisten otteluparien voittajat lunastavat paikan lohkovaiheeseen.

KuPS sai lentävän lähdön otteluun, kun pallo toimitettiin Spartakin maaliin jo kolmannella peliminuutilla. Aino Kröger viimeisteli KuPS:lle toiveita herättäneen osuman sivurajaheiton jälkimainingeissa. Johto kuitenkin mureni jo muutaman minuutin kuluttua. Vastustajan ghanalaishyökkääjä Doris Boaduwaa käytti hyväkseen kuopiolaispuolustuksen huolimattomuuden puolustuksessa ja iski tasoituksen.

Boaduwaa oli tekemässä tuhojaan myös Spartakin voittomaaliksi jääneessä osumassa. Tarkka laukaus upposi tolpan juuresta KuPS:n maalia vartioineen Fanny Söderströmin ohitse.

KuPS haki loppuajan vimmatusti tasoittavaa maalia ja sille tarjottiin siihen vielä lisäeväitä, kun Spartakin amerikkalaispelaaja Mackenzia Ann Langdok sai toisen varoituksen ja poistettiin kentältä punaisen kortin saattelemana. KuPS sai hyödynnettyä ylivoimansa tasoituksen muodossa, mutta avustavan erotuomarin tuomio oli armoton. Sivurajaheiton jälkitilanteessa Hannah Shartsin tekemä maali liputettiin paitsioksi.

Pelin tauottua KuPS:n päävalmentaja Pauliina Miettinen ei vielä osannut analysoida, miksi joukkueen eurotaival katkesi.

- Joukkue ei päässyt tänään parhaimpaansa eikä myöskään yksilötasollakaan oltu parhaimmillaan. En osaa sanoa mistä se tarkalleen johtui tänään ja se on tietysti se tärkein kysymys, johon pitää löytyä vastaus, Miettinen kommentoi KuPS:n verkkosivuilla.

- Vaikea arvioida, oliko paineet liikaa tänään ja ehkä sitä pohtiessa pitää miettiä saako joukkue muuten kuin europeleissä tarpeeksi paineotteluita.

Tanskassa järjestetty turnaus oli KuPS:n naisten toinen kerta eurokarsinnoissa. Viime vuonna seura oli lähellä raivaa tiensä lohkovaiheeseen, kun se vastaavassa finaalissa pudotti belgialaisen RSC Anderlechtin rangaistuspotkukilpailun päätteeksi.

Toisen kierroksen ottelu SKN St. Pölteniä vastaan päättyi katkerasti kalkkiviivoilla. Yhteismaalien oltua tasan toinen osaottelu venyi jatko-otteluun, jossa St. Pölten teki maalin ja meni lohkovaiheeseen lukemin 3-2.

KuPS palaa kotimaan kentille keskiviikkona. Se kohtaa HPS:n liigan ylemmän loppusarjan ensimmäisen kierroksen ottelussa.

ŽFK Spartak Subotica - KuPS 2-1 (1-1)
3. 0-1 Aino Kröger
11. 1-1 Doris Boaduwaa
63. 2-1 Doris Boaduwaa
yleisöä: 247

Artikkeliin liittyviä aiheita: