PalloTV - ”Sveitsi vain oli meitä vahvempi”, päävalmentaja Mika Lehkosuo, Pikkuhuuhkajat
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluanalyysi
|
13.09.2023

”Sveitsi vain oli meitä vahvempi”, päävalmentaja Mika Lehkosuo, Pikkuhuuhkajat

Suomen U21-maajoukkueen EM-karsinnat käynnistyivät tiistaina 1-2 tappiolla Sveitsiä vastaan Turussa. Pikkuhuuhkajat siirtyi 1-0 johtoon Otso Liimatan maalilla jo ottelun viidennellä minuutilla. Johto kesti tunnin, kunnes vieraat pääsivät tekemään kaksi maali viidessä minuutissa. Siitä Suomi ei enää noussut.  

Sveitsin voittoa voi pitää oikeutettuna. Vieraat olivat kokonaisuutena parempi joukkue sekä pallon kanssa että ilman. Suomella oli suuria vaikeuksia saada omaa pallollista peliä rullaamaan sveitsiläisten aktiivisen prässin alla. Siksi Pikkuhuuhkajien peli jäi pitkälti sivusuunnassa juoksemiseksi ja vastaanottamiseksi. Suomen harvat tilanteet kuitenkin osoittivat, että joukkueella on kykyä luoda uhkaa.

Sveitsi-ottelu jätti todellakin parantamisen varaa, etenkin joukkueen pallollisen pelin osalta. Siihen saataneen parannusta seuraaviin karsintaotteluihin, kun päävalmentaja Mika Lehkosuo saa mukaan esimerkiksi Topi Keskisen, Robin Tihin, Leo Vallan ja Naatan Skytän, joilla on kokemusta jo edellistä karsinnoista. Heidän kokemustaan ja pelituntumaansa olisi selvästi kaivattu avausottelussakin.  

PalloTV otti yhteyttä Lehkosuohon ja kysyi, mikä maku hänellä jäi tappiollisesta avausottelusta? Minkä hän näkee syyksi siihen, että joukkueen pallollinen peli, tai se vähän mitä sitä oli, oli niin tahmeaa? Tuliko Sveitsin korkea prässi yllätyksenä? Mitä hän painotti puoliajalla?

Mitä Sveitsi-ottelusta otetaan mukaan lokakuun karsintamatseihin Albaniaa ja Romaniaa vastaan? Avausottelu oli Lehkosuon ensimmäinen virallinen ottelu maajoukkueen päävalmentajana. Minkälainen kokemus se oli hänelle itselleen?

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: