PalloTV - ”Niin kauan taistellaan kuin on toivoa”, Jimmy Wargh, IFK Mariehamn
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
18.09.2023

”Niin kauan taistellaan kuin on toivoa”, Jimmy Wargh, IFK Mariehamn

IFK Mariehamn on myrskyn silmässä. Sarjajumbon liigakausi on ollut sanalla sanoen köykäinen ja uhkaa päätyä sarjasta putoamiseen. Joukkue on kerännyt 15 pistettä 23 ottelusta, 3-6-14, maalierolla 23-37. Kolme voittoa koko runkosarjan aikana ei ole kaksinen tulos. Ja kuten tilastoista voi lukea, vaikeata on ollut kentän molemmissa päissä.

IFK Mariehamn lähti Haastajasarjaan todella hankalista asetelmista. Karsijan paikkaan oli matkaa viisi pistettä ja se pitäisi kuroa umpeen viidessä ottelussa. Eikä heidän tilanteensa helpottunut yhtään, kun alemman loppusarjan ensimmäinen ottelu AC Oulua vastaan viime lauantaina päättyi 2-3 vierastappioon.

IFK:n onneksi karsijan paikalla oleva KTP hävisi myös oman avausottelunsa eikä viiden pisteen ero kasvanut entisestään. Kolmanneksi viimeisenä oleva Ilves sen sijaan kasvatti piste-eroa jumbosijaan pelaamalla tasapelin avauskierroksella Hakaa vastaan.

IFK:n kausi on ollut turbulentti muutoinkin. Ensin seuran pitkäaikainen toimitusjohtaja Peter Mattsson ilmoitti toukokuun lopulla, että hän siirtyy eläkkeelle loppuvuodesta. Seuraajaksi nimitettiin edustusjoukkueen kakkosvalmentaja Jimmy Wargh. Sitten päävalmentaja Daniel Norrmén sai mennä. Ja kuka muukaan hänen tilalleen nimettiin kuin Wargh itse.

PalloTV tapasi Warghin ja kysyi, mitä ihmettä IFK:ssa oikein tapahtuu? Mitä hän ajattelee omasta urakehityksestään? Minkä hän näkee syyksi siihen, ettei Grönvittin peli ole lähtenyt kulkemaan oikein missään vaiheessa kautta? Mikä vikana? Onko sitä ajateltu, miten seuran käy, jos Veikkausliigasta putoaminen toteutuu?

Miten hän kuvailisi IFK Mariehamnin tilaa tällä hetkellä? Minkälaisen seuran hän otti johtaakseen? Minkälaiset terveiset hän lähettää Grönvitt-faneille, mikä on päävalmentajan viesti joukoille, kun loppusuora aukeaa?

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: