PalloTV - ”Tavoite numero yksi on saavutettu”, päävalmentaja Toni korkeakunnas, HJK
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
20.09.2023

”Tavoite numero yksi on saavutettu”, päävalmentaja Toni korkeakunnas, HJK

HJK:ssa eletään jälleen vuoden parasta aikaa sekä urheilullisesti että taloudellisesti. Joukkue johtaa Veikkausliigaa, kun loppusuora aukeaa, ja samalla se valmistautuu europelien lohkovaiheeseen kolmantena vuotena peräkkäin. Klubin osalta Konferenssiliiga käynnistyy torstaina, kun kreikkalainen PAOK tulee kylään Töölöön.

Stadilaisten kausi ei kuitenkaan ole ollut mitään ruusuilla tanssimista. Alkukaudesta joukkueen tuloskunto heittelehti, eikä peli muutenkaan kulkenut odotetusti, ainakaan HJK-kannattajien mielestä. Joukkue tipahti Suomen Cupista toukokuun lopulla. Sitä seuranneista kuudesta ottelusta se onnistui keräämään ainoastaan yhdeksän pinnaa.

Alkukauden heikko tuloskunto riitti HJK:n seurajohdolle ja päävalmentaja Toni Koskela sai mennä. Tilalle palkattiin Toni Korkeakunnas, joka otti joukkueen ruorin heinäkuun puolivälissä. Sen jälkeen Klubi ei ole hävinnyt peliäkään kotimaassa. Ainoastaan KuPS on onnistunut ottamaan tasapelipisteen.   

Korkeakunnas tuli kovaan paikkaan. Hänen ensimmäinen ottelunsa päävalmentajana oli heti Mestarien Liigan karsinnan toinen osaottelu vieraissa pohjoisirlantilaista Larnea vastaan. On vaikea edes yrittää keksiä haastavampaa hetkeä ottaa vastuu HJK:n kaudesta, ja lopulta sen taloudellisesta tuloksesta.

Mestarien- ja Eurooppaliigan portit eivät lopulta auenneet HJK:lle tänä vuonna. Konferenssiliigasta sen sijaan irtosi paikka lohkovaiheessa yhdessä Aberdeenin, Eintracht Franfurtin ja PAOK:n kanssa. Lohko on todella kova taaten haastavia pelejä ja loppuunmyytyjä katsomoita.

PalloTV tapasi Korkeakunnaksen ja pyysi häntä vilkaisemaan peruutuspeliin. Eikö häntä yhtään hirvittänyt ottaa valmennusvastuu niin kaoottisessa tilanteessa? Mikä lopulta muuttui?

HJK on jälleen siinä tilanteessa, että sen pitää tasapainoilla Veikkausliigan ja europelien välillä. Onko päävalmentajalla nyt käytössään kaikki siihen tarvittavat työkalut?

Tämä on kolmas vuosi peräkkäin, kun Klubi tasapainoilee liigan ja europelien lohkovaiheen välillä. Minkä verran noista aikaisemmista kokemuksista on apua tällä kertaa? Missä tai millä tavalla kokemus näkyy?

Konferenssiliigan lohkovaiheen ensimmäinen kierros pelataan tällä viikolla. Ensimmäisenä vastassa on kreikkalainen PAOK. Minkälainen joukkue sieltä tulee vastaan? Lohkossa pelaavat lisäksi Aberdeen ja Eintracht Franfurt. Minkälaisena hän näkee HJK:n mahdollisuudet?

Huom! Haastatteluvideossa on ajoittain heikko äänenlaatu.

Toimittaja: Aleksi Rouvinen

Artikkeliin liittyviä aiheita: