PalloTV - U17-tyttöjen EM-kisat 2027 myönnettiin Suomelle

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
27.09.2023

U17-tyttöjen EM-kisat 2027 myönnettiin Suomelle

Järjestäjäkaupungit päätetään myöhemmin yhteistyössä UEFA:n kanssa. Seinäjoki ja Vaasa sekä mahdollisesti Pietarsaari ovat vahvimmat ehdokkaat.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA on myöntänyt U17-tyttöjen vuoden 2027 EM-kisat Suomen järjestettäväksi. UEFA:n hallitus teki päätöksen asiasta tiistaina.

Näillä näkymin Suomen Palloliitto on tarjoamassa Seinäjokea ja Vaasaa kisojen pitopaikoiksi. Päätös kisakaupungeista tehdään kuitenkin yhteistyössä UEFA:n kanssa. Jokerikorttina toimii Pietarsaari, jossa on käynnissä hanke uuden 3600-paikkaisen stadionin rakentamiseksi.

Seinäjoki ja Vaasa toimivat arvokisanäyttämöinä vuonna 2018, jolloin Suomi järjesti alle 19-vuotiaiden poikien EM-kisat.

U17-tyttöjen EM-kisat on pelattu vuodesta 2008 lähtien. Suomi on ollut mukana Liettuassa 2018 ja Bosnia-Hertsegovinassa 2022. Liettuassa pelatut kisat päättyivät pronssijuhliin. Suomi voitti Englannin pronssiottelussa maalein 2-1.

Joka vuosi järjestettävään EM-lopputurnaukseen pääsee kahdeksan maata - järjestäjä ja seitsemän karsintojen kautta.

Suomi sai järjestelyoikeudet ensimmäistä kertaa. Ensi vuonna kisat pelataan Ruotsissa. Sen jälkeen järjestäjinä toimivat Fär-saaret ja Pohjois-Irlanti.