PalloTV - ”Nyt pelataan seuran tulevaisuudesta”, päävalmentaja Juha Malinen, KTP
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
03.10.2023

”Nyt pelataan seuran tulevaisuudesta”, päävalmentaja Juha Malinen, KTP

Nousijajoukkue KTP on päätynyt kotkalaiskannattajien pahimpaan painajaiseen – putoamistaisteluun. Tilanne on kotkalaisille liiankin tuttu. Seuran viime vuosikymmen on ollut yhtä hissiliikettä sarjaportaiden välillä. KTP:n edellinen visiitti Veikkausliigassa kaudella 2021 oli urheilullinen ja taloudellinen katastrofi. Nyt painajainen uhkaa toistua.

Se on jo selvää, että KTP joko karsii sarjapaikastaan tai putoaa suoraan. Se ratkesi, kun kolmanneksi viimeisenä oleva Ilves voitti IFK Mariehamnin viime kierroksella ja varmisti sarjapaikkansa. Viimeinen, hento oljenkorsi katkesi FC Hakan lyötyä FC Lahden. Putoamistaistelu käydään nyt saarelaisten ja kotkalaisten välillä.

Taistelusta tulee hurja koitos. Panoksena on veikkausliigastatus ja puoli miljoonaa euroa. KTP on tällä hetkellä vain kaksi pistettä sarjajumbo IFK:ta edellä, kun sarjaa on kaksi kierrosta pelaamatta. Lisäksi joukkueet kohtaavat vielä toisensa päätöskierroksella Kotkassa.

Miten tässä näin kävi? Tämä kauden piti olla se kausi, kun kotkalaiset pysäyttävät hissiliikkeen ja todistavat, että KTP kuuluu Veikkausliigaan. Alkukaudesta kaikki näytti vielä kohtuullisen hyvältä. Tehojen kanssa oli haasteita, eikä tulosta aina tullut, mutta joukkueen kurinalaisuus ja työteliäisyys antoi sille mahdollisuuden tapella voitosta miltei joka pelissä.

Kärkijoukkueita vastaan tasaisten pelien voittaminen oli haasteellista, mutta alemman keskikastin päävastustajat olivat lyötävissä. Heinäkuussa KTP keikkui 8.-9. sijan paikkeilla ja putoamisviivaan oli vielä turvallinen hajurako.  

Heinäkuulle tultaessa kotkalaisten tilanne näytti vielä kohtuullisen hyvältä. Jopa niin hyvältä, että seura teki jatkosopimuksen päävalmentaja Jussi Leppälahden kanssa. Sitten tapahtui jotakin. Uuden sopimuksen allekirjoituksesta ei ehtinyt kulua kuukauttakaan, kun Leppälahti sai lopputilin. Tilalle palkattiin kokenut Juha Malinen.

Syyt Leppälahden erottamiseen jäivät epäselväksi, mutta jos seurajohto toivoi valmentajavaihdoksen muuttavan joukkueen suuntaa, se erehtyi. Joukkue on nyt pelannut viisi ottelua Malisen alaisuudessa keräämättä pistettäkään.

PalloTV tapasi Malisen viime perjantain tappiollisen AC Oulu-ottelun jälkeen, ja kysyi, mitä se peli kertoi joukkueen muutosprosessin tilasta? Mitä tappio merkitsee KTP:n loppukauden osalta? Minkälaisena hän näki KTP:n tilanteen, kun hän otti valmennusvastuun? Minkälaisessa tilassa joukkue oli? Mitä hän lähti muuttamaan? Mikä syynä, ettei joukkue ole onnistunut vielä keräämään pinnakaan hänen alaisuudessaan? Millä mielin kauden loppurutistukseen?

Toimittaja: Junnu Leskelä
Kansikuva: Kari Väre

Artikkeliin liittyviä aiheita: