PalloTV - Nuoret hakevat paikkaa EM-jatkokarsintoihin
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
13.10.2023

Nuoret hakevat paikkaa EM-jatkokarsintoihin

Neljä eri maajoukkuetta ottelee lokakuun karsintaturnauksissa eri puolilla Eurooppaa.

Suomen nuorten maajoukkueilla on edessään vilkas kuukausi, sillä lokakuu on perinteisesti turnausmuotoisten EM-karsintojen aikaa. Huuhkajien, Helmarien ja Pikkuhuuhkajien lisäksi myös U19- ja U17-ikäisten maajoukkueet niin pojissa kuin tytöissä tavoittelevat pääsyä jatkoon. Yksi U19-tyttöjen karsintalohkoista pelataan kotimaan kamaralla.

Pojat U19

Minihuuhkajien karsinta alkoi keskiviikkona, jolloin Suomi pelasi maalittoman tasapelin Romanian kanssa. Ratkaisun hetkiä eletään lauantaina, jolloin Minihuuhkajat kohtaa karsintalohkon isännän Tshekin. Samana päivänä Romania ottanee voiton San Marinosta. Viimeiset ottelut pelataan tiistaina. Karsintalohkon pelit pelataan Ostravassa, Opavassa ja Frýdek-Místekissä. Lohkon kaksi parasta pääsevät jatkokarsintaan. Lopputurnaus pelataan Pohjois-Irlannissa.

Pojat U17

Karsintalohko, johon Suomen U17-pojat osallistuvat, käynnistyy sunnuntaina. Lohko pelataan alppimaisemissa vajaan viiden ja puolen tuhannen asukkaan Triesenissä. Suomella on melkoinen vuori kiivettävänään, sillä isäntämaa Liechtensteinin lisäksi vastaan asettuvat Saksa ja Ukraina. Avausottelun vastustajana on Ukraina. Saksaa vastaan pelattava toinen ottelu on keskiviikkona ja turnaus päättyy lauantaina Liechtensteinia vastaan. Kaksi parasta pääsevät jatkokarsintaan. Lopputurnaus pelataan Kyproksella.

Tytöt U19

Pikkuhelmareiden karsintaturnaus pelataan kotiyleisön edessä. Turnauksen kuudesta ottelusta viisi pelataan Helsingin Oulunkylässä. Päätöskierroksen otteluista toinen on Vantaan Myyrmäen jalkapallostadionilla, koska viimeiset ottelut on pelattava samaan aikaan. Saksa, Norja ja Israel ovat Suomen karsintalohkon vastustajia. Ensimmäinen ottelu pelataan ke 25. lokakuuta, jolloin Pikkuhelmarit kohtaa Norjan. Toinen ottelu on la 28. lokakuuta Israelia vastaan ja turnaus päättyy ti 31. lokakuuta Saksan kohtaamiseen. Lohkon kolme parasta etenevät jatkokarsintaan. Lopputurnaus pelataan Liettuassa.

Tytöt U17

U17-tyttöjen urakka käynnistyi torstaina, jolloin Suomi yllätti Hollannin 1-0 (1-0) voitollaan. Jelena Todoshchenko teki ainoan maalin. Seuraava vastustaja on Sveitsi, jota vastaan pelattava ottelu on kalenterissa sunnuntaina. Päätöskierros pelataan ensi viikon keskiviikkona, jolloin Suomi ottaa mittaa Bulgarian taidoista. Karsintalohko pelataan Albenassa, joka on yksi Mustanmeren rannikolle tyhjästä rakennetuista lomaparatiisikaupungeista. Tunnetuin näistä on Slanchev Bryag eli Sunny Beach. Lohkon kolme parasta saavat paikan jatkokarsinnassa. Lopputurnaus pelataan Ruotsissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita: