PalloTV - Julkinen salaisuus vahvistettiin: FC Hakaa odottaa uuden valmentajan rekrytointi

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
16.10.2023

Julkinen salaisuus vahvistettiin: FC Hakaa odottaa uuden valmentajan rekrytointi

Seuran ja Teemu Tainion kuusivuotinen yhteinen taival päättyy. Tainio ilmoitti etsivänsä uusia haasteita valmentajauralleen.

Teemu Tainio ei jatka FC Hakan päävalmentajana tämän kauden jälkeen. Vuodesta 2018 asti valkopaitojen peräsimessä operoinut Tainio kertoo kaipaavansa uusia haasteita kehittyäkseen valmentajana. FC Haka aikoo kertoa myöhemmin lisää valmentajarekrynsä tilanteesta.

- Aikansa kutakin. Olen ollut täällä kuusi vuotta ja sitä kehittyy parhaiten, kun menee epämukavuusalueelle. On myös kiva päästä näkemään uusia ympäristöjä, Tainio kommentoi FC Hakan lehdistötiedotteessa.

Tainion pelaajauran läpimurto tapahtui FC Hakassa Ykkösen kaudella 1997, jolloin hän siirtyi ranskalaiseen AJ Auxerreen - loppu miehen pelaajauralla onkin palanen jalkapallon historiaa. Tehtaan kentälle paluu Keith Armstrongin apuvalmentajaksi 2018 oli tervetullut ja iloinen uutinen niin seuralle kuin sen kannattajille.

Kaudelle 2019 Tainio nimitettiin päävalmentajaksi, ja hänen johdollaan FC Haka teki kauan kaivatun paluun Veikkausliigaan dominoituaan Ykköstä läpi kauden. Veikkausliigassa mies on tehnyt erinomaista työtä, mistä osoituksina paluu eurokentille kauden 2022 päätteeksi.

- Tämän kauden yleisöennätys osoittaa, että asioita on tehty oikein koko seuran tasolla. Ja kuka ikinä tuleekin jatkamaan, niin pääsee hyvän haasteen eteen jatkamaan tappiottomien kotiotteluiden sarjaa,
Tainio virnistää FC Hakan lehdistötiedotteessa.

FC Hakan toimitusjohtajan Olli Huttusen mielestä Tainio on leimannut itsensä niin seuran kuin kannattajienkin sydämiin omalla panoksellaan.

- Hieno yhteinen matka päättyy tällä kertaa Temen kanssa. Hänen tuomansa muutos harjoitteluun ja pelaamiseen on ollut huomattava ja sen vuoksi tulokset Temen kanssa ovat olleet huikeita, Huttunen kehuu FC Hakan lehdistötiedotteessa.

- Temen tapa käsitellä joukkuetta ja pelaajia on ollut esimerkillinen, jolla hän on saanut joukkueen suorittamaan aina parastaan. Kuten matkan alussa totesimme, että seurana autamme Temeä ja hän auttaa seuraa. Tämä on toteutunut kyllä täydellisesti, ja haluan kiittää Temeä tästä huikeasta työstä!

Myös FC Haka Oy:n hallituksen puheenjohtaja Marko Laaksonen peräänkuuluttaa Tainion panosta seuran viime vuosien menestyksen taustalla.

- Kiitän koko FC Haka-yhteisön puolesta Temeä hänen työstään, esimerkistään ja sitoutumisestaan joukkueen ja seuran kehittämiseen. Temen päävalmentajavuosien aikana on otettu isoja askelia eteenpäin niin pelaajarekrytoinnissa, olosuhteissa kuin resursseissakin, ja Teme on tiimeineen onnistunut täysimääräisesti hyödyntämään nämä muutokset joukkueen tuloksina kentällä.

Tainio haluaa myös korostaa sitä, että hänen ja seuran tiet eroavat sulassa sovussa.

- Mitään dramatiikkaa ei misään nimessä tähän liity. Koko ajan on toimittu hienosti toimiston kanssa ja on ollut sellainen yhdessä tekemisen meininki. Nyt on raskas kausi takana, niin päätös kypsyi hiljalleen.

Lähde: FC Haka/PalloTV

Artikkeliin liittyviä aiheita: