PalloTV - Uusi pomo, entiset alaiset
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
23.10.2023

Uusi pomo, entiset alaiset

Ilves palkkasi päävalmentajakseen Gnistanin mukana olevan Joonas Rantasen. Muut valmentajat jatkavat hänen alaisuudessaan, ml. päävalmentajana syksyn toiminut Joni Lehtonen.

Tampereen Ilves on tehnyt päävalmentajavalintansa. Uusi urheilujohtaja Miika Takkula palkkasi tehtävään 36-vuotiaan Joonas Rantasen, joka tällä hetkellä johdattaa helsinkiläistä Gnistania kohti liigakarsintoja. Rantasen sopimus on voimassa kaksi seuraavaa kautta ja se sisältää option kaudesta 2026. Valinta ei ole millään tavalla yllätys, sillä jo aikaisemmin Rantasen nimi on esiintynyt mediassa vahvimpana valmentajakandidaattina.

Rantanen on siinä mielessä harvinainen valmentajanimi, että hän on ansainnut kannuksia sekä miesten että naisten sarjojen huipulla. Rantanen on valmentanut HJK:n naisten edustusjoukkueen Suomen mestariksi kaudella 2019. Tuolloin hänen aisapareinaan olivat myöhemmät päävalmentajat Jonne Kunnas ja Arttu Heinonen.

Naisten mestaruuden jälkeen Rantanen siirtyi luotsaamaan HJK:n reservijoukkuetta. Koronan sävyttämä kausi Klubi 04:n peräsimessä päättyi nousuun Ykköseen. Klubi 04 pelasi 17 sarjaottelua, joista se voitti 16 ja pelasi vain yhden tasapelin.

Seuraavalla kaudella Rantanen istui jo liigajoukkueen penkillä osana Toni Koskelan esikuntaa. Sinä aikana Rantanen voitti Suomen mestaruuden ja pääsi kokemaan europelien huumaa Konferenssiliigan lohkovaiheessa.

Kaksi viimeistä kautta Rantanen on valmentanut Gnistanissa.

Rantanen saa tuekseen Ilveksen joukkueen pelaajat ja toimintatavat sekä seuran organisaation tuntevan ryhmän. Toni Kallion vapauttamisen jälkeen tamperelaisjoukkuetta päävalmentajana luotsannut Joni Lehtonen ja hänen apumiehensä Pasi Tuutti jatkavat myös Rantasen alaisuudessa. Lehtonen allekirjoitti peräti kolmen vuoden sopimuksen.

Valmennusryhmästä jatkosopimuksen ovat tehneet myös maalivahtivalmentaja Marko Pirilä ja fysiikkavalmentaja Heli Rekimies.

Ilveksellä on kovat piipussa myös pelaajamarkkinoilla. MTV Urheilu tiesi uutisoida, että yksi KuPS:n keskikentän vahvimmista nimistä - Joona Veteli - olisi siirtymässä takaisin Ilves-paitaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita: