PalloTV - Helmarit purki onnistuneesti Kroatian siilipuolustuksen

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
27.10.2023

Helmarit purki onnistuneesti Kroatian siilipuolustuksen

Juhlaottelua seurasi arvokisojen ulkopuolisten otteluiden ennätysyleisö, 7 052 katsojaa.

Helmarit jatkaa voittojen tiellä naisten Kansojen Liigassa. Suomi kaatoi Kroatian selvin numeroin 3-0 (1-0) Helsingissä Töölön jalkapallostadionilla pelatussa naisten A-maajoukkueen 50-vuotisjuhlaottelussa. Maat kohtaavat uudelleen ensi viikon tiistaina, jolloin pelataan Kroatian emännöimänä Šibenikissä.

Lähtökohdat olivat selkeät ja tapahtumat noudattelivat ottelulle ennalta laadittua käsikirjoitusta. Kroatia vetäytyi kuoreensa ainoastaan puolustamaan omaa maaliaan eikä edes yrittänyt Suomen haastamista.

Helmarit sai mellastaa pallon kanssa mielin määrin. Kysymys oli ainoastaan siitä, pystyykö joukkue Kroatian siilipuolustuksen murtamaan ja milloin se tapahtuu, jos pystyy. Muutkin tilastot kertovat karua kieltään Töölön illan voimasuhteista: Suomi 16 maalintekoyritystä, Kroatia 0. Suomi 12 kulmapotkua, Kroatia 0. Suomi 6 paitsiota, Kroatia 0. Ja niin edelleen.

Suomen ei onneksi kauaa tarvinnut takoa päätään Kroatian muuriin. Linda Sällström puski Natalia Kuikan keskityksen verkkoon. Sen jälkeen Suomi keskittyi lähinnä paikkojen tuhlailuun, kunnes sattuma astui peliin ja Kroatian pelaaja ohjasi käsittämättömän näköisesti Heidi Kollasen keskityksen omaan maaliin. Loppuluvut sinetöityivät lisäajalla, jolloin Sanni Franssi heilutti verkkoa Eveliina Summasen syötöstä.

Ottelua seurasi järjestäjän ilmoituksen mukaan 7 052 katsojaa, mikä on Suomen naisten A-maajoukkueen uusi yleisöennätys. Tässä luvussa eivät ole mukana arvokisoissa pelatut ottelut, jotka tunnetusti ovat keränneet enemmän katsojia kuin yksittäiset maaottelut.

Entinen ennätys oli viime syksyltä Tampereella pelatusta MM-karsintaottelusta. Ratinan stadionilla pelattua ottelua seurasi vajaat 6 700 silmäparia. Helmarien yleisötilaston kärkipäätä hallitsevat 2009 pelattujen EM-kisojen ottelut. Kisojen avausta Tanskaa vastaan tuli seuraamaan 16 334 katsojaa.

Helmarien osalta Kansojen Liigan lohko on nyt puolivälissä. Suomi pitää hallussaan kärkipaikkaa ilman pistemenetyksiä ja ilman ensimmäistäkään takaiskumaalia. Helmarit on vahvasti matkalla kohti A-liigan tasokkaampia pelejä eikä tarvitse enää montaa pistettä lohkovoittonsa varmistamiseksi.

Kansojen Liiga jatkuu ensi tiistaina, jolloin Kroatia ja Suomi ovat uudelleen vastakkain Šibenikissä. Kilpailu päättyy marras-joulukuun vaihteessa. Suomi kohtaa ensin Romanian kotonaan ja päättää urakan Slovakian vieraana.

Pe 27.10.2023, Helsinki, Töölön jalkapallostadion
Suomi - Kroatia 3-0 (1-0)
6. 1-0 Linda Sällström
65. 2-0 oma maali
90.+3 3-0 Sanni Franssi
yleisöä: 7 052

Artikkeliin liittyviä aiheita: