PalloTV - FC Hakan uusi päävalmentaja tulee Pohjois-Irlannista

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
31.10.2023

FC Hakan uusi päävalmentaja tulee Pohjois-Irlannista

Andy Smith, 43, solmi 2+1 -vuotisen sopimuksen koskilaisten kanssa.

FC Hakan uusi päävalmentaja on 43-vuotias pohjoisirlantilainen Andy Smith. Hän korvaa Kyprokselle siirtyneen Teemu Tainion, joka toimii jatkossa Toni Koskelan ohjaksissa olevan AEL Limassolin apuvalmentajana. Smith tuo mukanaan apuvalmentajaksi portugalilais-hollantilaisen Sander Guerreiron. Uuden valmennuskaksikon sopimukset ovat 2+1 -vuotisia.

Kaudella 2022-23 Smith valmensi yhdessä Guerreiron kanssa slovakialaista FK Dubnica nad Vahomissa, joka pelasi maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Valmentajan ja seuran tiet erosivat kahdeksan sarja- ja yhden cup-ottelun jälkeen.

Slovakian lisäksi Smith on toiminut valmentajana myös Englannissa, Bulgariassa ja Portugalissa. Pelaajauransa merkittävimmät hetket hän koki Glentoran FC:ssä 2002-04 ja Ballymeda Unitedissa 2009-11. Guerreiron valmennuskokemus on hänen toisen kotimaansa Portugalin eri sarjatasoilta.

Toimitusjohtaja Olli Huttunen kertoo seuran tiedotteessa, että FC Hakan tähtäimessä oli tietyn tyyppiseen pelitapaan sitoutunut valmentaja.

- Heillä on selkeä visio siitä, miten he haluavat joukkueen pelaavan. Heidän perusajatuksensa on ”own the ball”. Sen yhdistäminen erittäin aktiiviseen pelaamiseen korkean prässin kanssa, on tapa, mihin haluamme pelillistä ilmettämme suunnata, Huttunen paljastaa.

Smithin laaja, ympäri Eurooppaa levinnyt suhdeverkosto oli yksi osatekijä, miksi Hakan valinta osui häneen. Muun muassa Liverpool FC:n urheilutoimenjohtajana työskennelleen Julian Wardin ja Glasgow Rangersin päävalmentajana toimineen Michael Bealen kehut vaikuttivat suuresti valintapäätökseen FC Hakan lehdistötiedote kertoo.

- Valmennuksen pelaajatausta sekä kansainvälinen kokemus ja kontaktit auttavat varmasti avaamaan reittejä pelaajahankinnoille sekä lyhentävät matkaa pelaajille Hakasta Eurooppaan näyttämään osaamistaan, Huttunen jatkaa.

Tulevan kauden joukkueesta Huttunen antaa ymmärtää, että seura on saanut pitää pelaajat, jotka se on halunnutkin. Vahvistuksia katsellaan sopimaan Smith-Guerreiron -linjan muottiin.

- Haluamme nyt yhdessä rakentaa joukkueen, joka pystyy vastaamaan valmennuksen ajatuksiin. Olemme käyneet yhdessä läpi pelaajistoamme, ja olemme tyytyväisiä siihen pelaajarunkoon mikä meillä on tällä
hetkellä. Kartoitus uusista pelaajista niin kotimaasta kuin ulkomailta on myös jo käynnistynyt, Huttunen kommentoi seuran lehdistötiedotteessa.

FC Haka Oy:n hallituksen puheenjohtaja Marko Laaksonen kertoo, että valmentajarekrytointia tehtäessä on haluttu löytää vaihtoehtoja, joiden avulla seuran pitkän aikavälin tavoitteiden saavuttaminen on
mahdollista.

- FC Hakan tavoite on pelata säännöllisesti eurokentillä. Tiedämme kaikki sen, että FC Hakan täytyy tähän tavoitteeseen päästäkseen kehittyä joka vuosi toiminnan joka alueella. Viimeisen viiden vuoden aikana on panostettu paljon myynnin, ottelutapahtumien, olosuhteiden ja viestinnän kehittämiseen.

- Seuraavaksi selkeä painopistealue on nimenomaan kilpailutoiminta valmennuksen ja pelaajakehityksen näkökulmasta. Tätä kehitystä vauhdittamaan olemme nyt saaneet valmentajakaksikon, joilla on näyttöjä ja kokemusta todella korkeatasoisesta ympäristöstä sekä intohimoa ja johtamisosaamista viedä Haka pelillisesti ja pelaajakehityksessä seuraavalle tasolle, Laaksonen kertoo FC Hakan lehdistötiedotteessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia