PalloTV - Summanen tappoi pelin jo alussa - Helmarit parkkivaloilla toiseen voittoon Kroatiasta

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
31.10.2023

Summanen tappoi pelin jo alussa – Helmarit parkkivaloilla toiseen voittoon Kroatiasta

Täydestä pistepotista huolimatta Kansojen Liigan lohkon ykköstila ei varmistunut. Slovakia voitti Romanian 1-0 ja omaa vielä teoreettiset mahdollisuudet Suomen ohittamiseen.

Suomi etenee kohti naisten Kansojen Liigan lohkovoittoa ilman tappioita ja takaiskumaaleja. Helmarit löi Kroatian toistamiseen - nyt lukemin 2-0 (2-0). Lohkovoitto ei saanut vielä sinettiä, sillä Slovakia kaatoi Romanian 1-0 (0-0) ja on viiden pisteen päässä Helmareista. Kansojen Liiga päättyy marras-joulukuun vaihteessa, jolloin Helmarit pelaa kotona Romaniaa ja vieraissa Slovakiaa vastaan.

Suomi sai otteluun lentävän lähdön, kun Šibenikin stadionin tulostaulu näytti jo kahta Helmarien maalia reilun kymmenen minuutin kohdalla. Eveliina Summanen vastasi molemmista osumista.

Ensimmäisen kerran kotijoukkueen verkko heilui jo 5. minuutilla. Emma Koivisto puski Heidi Kollasen pitkän keskityksen takatolpalta maalin eteen. Kroatian maalivahti ei saanut palloa kunnolla haltuunsa, jolloin Summanen tökkäsi irtopallon röyhkeästi maaliin.

Summanen oli tekemässä pahojaan muutama minuutti myöhemmin. Helmarit sai päätyrajalta läheltä kulmalippua vapaapotkun, jonka Olga Ahtinen lähetti kohti Summasen päätä. Verkko heilui toistamiseen ja peli oli siinä.

Kroatia lähti otteluun aavistuksen verran aktiivisemmalla otteella, mutta Suomen nopea siirtyminen kahden maalin johtoon sai emännät käpertymään kuoreensa. Suomi sortui vastustajan kävelyvauhtiin mukaan ja puolivaloistakin puhuminen olisi merkki jonkinlaisesta hätävarjelun liioittelusta. Tämän enempää ei kuitenkaan tarvinut tehdä, sillä Kroatiasta ei ollut minkäänlaista uhkaa Suomelle koko ottelun aikana.

Kansojen Liigan alkulohko päättyy marras-joulukuun vaihteessa pelattaviin otteluihin. Helmarit kohtaa ensin Romanian ottelussa, joka pelataan Turussa 30. marraskuuta. Itsenäisyyspäivän aattoa vietetään Slovakian vieraana Trnavassa.

Ti 31.10.2023, Šibenik, Stadion Šubićevac
Kroatia - Suomi 0-2 (0-2)
5. 0-1 Eveliina Summanen
11. 0-2 Eveliina Summanen

Artikkeliin liittyviä aiheita: