PalloTV - AC Oulu veti kanin hatusta - Rauno Ojanen jatkaa päävalmentajana, valmennuksesta tiimikokonaisuus

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
08.11.2023

AC Oulu veti kanin hatusta – Rauno Ojanen jatkaa päävalmentajana, valmennuksesta tiimikokonaisuus

Aiemmin uutisoidusta Tuomas Silvennoisesta ei tule nimellistä päävalmentajaa, vaikka vastuu pelin ohjauksesta ja harjoittelusta on hänellä. Rauno Ojanen jatkaa päävalmentajana vastaten kokonaisuudesta.

AC Oulu kertoi valmentajarintamalta tänään sen, mikä on ollut julkista salaisuutta jo melko pitkän aikaa. Rauno Ojanen, Tuomas Silvennoinen ja Mikko Viitsalo ovat oululaisseuran uudet valmentajat. Sen sijaan vastuut ja työnjako pääsivät yllättämään. Valmennus menee entistä selkeämmin tiimityöskentelyksi.

Tuomas Silvennoisen nimi on aikaisemmin mainittu päävalmentajana, mutta sen tittelin saakin Rauno Ojanen. AC Oulun järjestelyssä Ojanen kantaa tittelinsä mukaisesti päävastuun kokonaisuudesta. Tuomas Silvennoisen harteilla on pelillisen prosessin johtaminen ja harjoittelu.

Jos yritysmaailmasta hakee vastaavanlaisuuksia, Ojasta voisi kutsua pääjohtajaksi ja Silvennoista toimitusjohtajaksi. Käytännön operatiivinen vastuu mm. kilpailullisesta suorituksesta ja tuloksesta näyttäisi - Ojasen kokonaisvastuusta huolimatta - kasaantuvan kuitenkin Silvennoisen harteille. Ojanen on siis päävalmentaja de jure, Silvennoinen de facto.

AC Oulun kokonaisuudessa Mikko Viitsalo on "kenttävalmentaja" eli käytännössä toimii kakkos- tai apuvalmentajana. Jani Luukkonen jatkaa työtään maalivahtien parissa. Fysiikkavalmentajan nimeä ei ole vielä kerrottu.

Tällä hetkellä Silvennoinen työskentelee Suomen Palloliiton palveluksessa U21-miesten eli Pikkuhuuhkajien valmennusryhmän jäsenenä. Tätä ennen hän oli HJK:n organisaatiossa, mutta joutui väistymään liigajoukkueen valmennuksesta Toni Koskelan saatua potkut tehtävistään. Silvennoinen on valmentanut myös JIPPO:ssa, Italiassa ja Savonlinnan Työväen Palloseurassa.

Viitsalo on ollut viimeiset kaksi kautta KTP:n valmennuksessa mukana. Herrojen polut ristesivät JIPPO:ssa, jota ennen Viitsalo valmensi junioreita Kirkkonummella ja pari kautta myös aikuisten alasarjoissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia