PalloTV - EIF teki odotetun ratkaisun - Seura jatkaa Xatartin komennossa

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
09.11.2023

EIF teki odotetun ratkaisun – Seura jatkaa Xatartin komennossa

Liiganousija julkaisi myös ensimmäiset pelaajien jatkosopimukset.

Veikkausliigaan noussut EIF on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen espanjalaisvalmentajansa Gabriel Xatartin kanssa. Samalla myös muu valmennustiimi - espanjalainen Daniel Bolufer sekä Johan Estlander - on allekirjoittanut jatkopaperin. Valmennusta on tarkoitus täydentää talven aikana.

Siinä missä AC Oulu on tuulettanut perinteisiä valmennusryhmän rooleja, on myös EIF lähtenyt samalle linjalle. Xatart on päävalmentaja ja Bolufer hänen kakkosvalmentajansa. Estlanderin rooli on monitahoisempi.

Estlander toimii niin ikään kakkosvalmentajana, mutta hänelle on myös määrätty harjoituspäällikön (träningschef) tehtävä EIF:n miesten edustusjoukkueen organisaatiossa. Se, mikä harjoituspäällikön tehtäväkuva on, ja mikä on EIF:n valmennusryhmän työnjako, ei selviä seuran julkaisemasta uutisesta.

EIF:n päävalmentajana jatkava Xatart aloittaa jo seitsemännen kautensa Suomen kentillä. EIF:n lisäksi hän on vaikuttanut PEPO:n, KTP:n ja TPS:n organisaatioissa. Xatartin nykyinen valmennusrupeama EIF:ssä on hänen toinen. Xatart tuli ensimmäisen kerran Suomeen juuri EIF:n palkkaamana kaudeksi 2018.

Xatart on kokenut valmennustehtävien nurjan puolen useasti. Hän on joutunut peräti kolmesti erotetuksi kesken kauden heikon menestyksen vuoksi. EIF irtisanoi hänet kaudella 2019 ja PEPO kaudella 2020. Seuraavalla kaudella Xatart astui Argo Arbeiterin jättämiin saappaisiin KTP:n valmennuksessa, mutta myöhemmin syksyllä joutui itse tekemään tilaa Teemu Kankkuselle.

Kaudella 2022 Xatart oli TPS:n kakkosvalmentajana niin Jonatan Johanssonin kuin myöhemmin valmennusvastuuseen tarttuneen Marko Rajamäenkin alaisuudessa.

Paras maalintekijä Efimov jatkaa

Valmentajien lisäksi EIF on julkaissut myös kolme pelaajasopimusta. Seuran kannalta tärkein paperi on parhaan maalintekijän Stanislav Efimovin jatkaminen EIF:n riveissä. Venäläishyökkääjä teki päättyneellä kaudella kymmenen maalia Ykkösessä. Efimov on pelannut EIF:ssä kaudesta 2021 lähtien.

Jatkosopimuksen allekirjoittaneiden joukossa ovat myös ruotsalaistoppari Alexander Leksell ja seuran omiin kasvatteihin kuuluva Simon Lindholm. FC Trollhättanista tullut Leksell pelasi 26 Ykkösen ottelua. Lindholm oli kentällä 22 ottelussa.

EIF on kärsinyt myös takaiskun. Yksi liiganousun tärkeistä palasista, toppari Tabi Manga ei jatka Raaseporissa. Hän pakkaa varusteensa ja siirtyy KTP:n vahvuuteen.

Artikkeliin liittyviä aiheita: