PalloTV - Virta jatkaa FC Lahden kokoonpanossa
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
09.11.2023

Virta jatkaa FC Lahden kokoonpanossa

Vuoden sopimuksen tehnyt keskikenttäpelaaja nostaa Mustien Kuhnurien rosterin pääluvun 15:een.

FC Lahti ja keskikenttämies Eemeli Virta ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Näin ollen 23-vuotias Virta aloittaa Lahdessa seitsemännen kautensa. Tällä kaudella Virta pelasi 14 ottelua ja viimeisteli yhden osuman.

Virta siirtyi Lahteen ja FC Reippaaseen 2017. Seuraavalla kaudella kautena Virta nousi liigajoukkueen mukaan. Hiljalleen hän vakiinnutti paikkansa FC Lahden avauksessa ja jatkaa tutussa ympäristössä mielellään. Päättynyt kausi oli kuitenkin keskikentän taiturille rikkonainen.

– Tavoitteena on, että ensi kausi on ehjempi ja sitä kautta parempi. Vaikka aikanani on vaihtunut valmentajia, niin ympäristö on tuttu. Aikaa ei mene sopeutumiseen ympäristön osalta, vaikka muutoksia ensi kauteen varmasti tulee. Haluan, että tuleva kausi on minulle paras koskaan täällä ja saavutamme myös parhaan sijoituksen joukkueena, Virta kertoo tuntemuksistaan FC Lahden lehdistötiedotteessa.

FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg on tyytyväinen yhden keskikentän moottorinsa jatkoon. Lindberg uskoo, että Virta nousee Veikkausliigan eliittiin omalla pelipaikallaan. Päävalmentajan mukaan keskikenttämies on tärkeä palanen joukkuetta myös ensi kaudella.

– Valitettavasti hänellä oli rikkonainen kausi, eikä hän päässyt tällä kaudella nousemaan jo sinne liigan eliittiin kutospaikalla, jossa hän on jo osoittanut, ei pelkästään potentiaalia vaan myös konkretiaa paikaltaan.

– Odotan yhteistyötä hänen kanssaan. Keskustelimme yhteisistä tavoitteista ja ne kohtasivat. Minulla on vahva usko, että Eemelin ensi kausi on ehjä ja ensi kaudella näemme parasta Eemeli Virtaa, jota on koskaan nähty, Lindberg kommentoi FC Lahden lehdistötiedotteessa.

Lindberg näkee Virran monipuolisena pelaajana, jolla on useita vahvuuksia.

– Hän on parhaimmillaan kutospaikalla ja hän pystyy kääntymään linjojen välissä. Hän pystyy edistämään peliä ja pystyy myös olemaan vahva puolustussuuntaan. Hän on rauhallinen pallon kanssa ja hänellä on monipuolinen potkuvalikoima.

Virta on pelannut FC Lahden paidassa jo 106 Veikkausliigan ottelua. Hän on viimeistellyt myös neljä maalia.

Virran sopimuksen myötä FC Lahdella on koossaan 15 pelaajaa. Sopimuksen ovat allekirjoittaneet maalivahdit Anton Munukka ja Osku Maukonen sekä kenttäpelaajat Pablo Andrade, Eemil Laamanen, Akseli Puukko, Daniel Koskipalo, Julius Tauriainen, Bubacar Djaló, Samuel Pasanen, Tommi Jäntti, Viljami Jokiranta, Marius Könkkölä, Vilho Huovila ja Onni Hänninen.

Lähde: FC Lahti/PalloTV

Artikkeliin liittyviä aiheita: