PalloTV - AC Oulu solmi jatkosopimuksia - SJK:n havittelema Ward jatkaa ykkösmaalivahtina

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
13.11.2023

AC Oulu solmi jatkosopimuksia – SJK:n havittelema Ward jatkaa ykkösmaalivahtina

Kuva: Kari Väre

Brittiedustus paisui seurassa jo neljään pelaajaan. Nuorten maajoukkuepelaaja Julius Körkkö vaihtaa uuden diilin myötä pykälää korkeammalle sarjatasolle.

Viime päivien aikana AC Oulu on julkistanut kolmen pelaajan jatkosopimuksen ja yhden uuden hankinnan nimen. Maalivahti Calum Ward (kuvassa), puolustaja Alexander Forsström ja keskikenttäpelaaja Danny Barrow nähdään oululaisseuran paidassa myös ensi kesänä. Uutena pelaajana seuran vahvuuteen liittyy Julius Körkkö, jota pidetään yhtenä lahjakkaimmista tämän hetken oululaisjunioreista.

AC Oulun näkövinkkelistä tärkein paperi oli englantilaisen maalivahdin Calum Wardin jääminen seuraan. Ward allekirjoitti AC Oulun kanssa 1+1 -vuotisen sopimuksen, jossa optio on seuralla. Wardin myötä puhuttu vertikaalinen brittikeskiakseli toteutuu, kun hänen lisäksi keskikentän keskustassa häärii tuore hankinta Jake Dunwoody ja piikissä on Ashley Coffey.

Sanomalehti Kalevan haastattelussa Ward paljasti SJK olleen vahvasti hänen perässään, mutta päätyi lopulta valitsemaan jatkosopimuksen AC Oulun kanssa. Nimet papereihin lyötiin jo lokakuun alkupuolella.

AC Oulun brittitrio täydentyy kvartetiksi, kun seura lunasti Danny Barrow'n sopimuksessa olleen option. Sen myötä viime kesän siirtoikkunassa Ouluun tullut Barrow jatkaa AC:n keskikentällä ainakin ensi kauden. Barrow'ta koskevassa lehdistötiedotteessa AC Oulu antaa ymmärtää, että brittivahvistuksia olisi tulossa lisääkin.

Myös puolustaja Alexander Forsströmin kohdalla AC Oulu aktivoi sopimuksessa olleen optiovuoden. Forsströmin peliaika jäi viime kaudella vähänlaiseksi loukkaantumisen vuoksi. Hän pääsi kunnolla pelaamaan vasta loppukesällä ja syksyllä.

AC Oulun tuorein vahvistus on 17-vuotias Julius Körkkö. Hän allekirjoitti AC Oulun kanssa 2-vuotisen sopimuksen, jossa on lisäksi yhden vuoden seuraoptio. Körkkö on Haukiputaan Pallon kasvatti, joka on pelannut myös Tervarit-junioreissa ja viimeksi Kakkosessa JS Herculeksessa. Hän on pelannut 11 nuorten maaottelua.

Valokuva: Kari Väre

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia