PalloTV - FC Lahti ja Riku Selander löysivät toisensa

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
13.11.2023

FC Lahti ja Riku Selander löysivät toisensa

Mustien Kuhnurien päävalmentaja Toni Lindberg luonnehtii uutta pelaajaansa profiilihankinnaksi.

FC Lahti on tehnyt yksivuotisen pelaajasopimuksen Riku Selanderin kanssa. Keskikentällä ja puolustuksessa viihtyvä Selander on pelannut AC Oulun paidassa isoja minuutteja kahden viimeisen kauden aikana.

FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg on kaivannut johtajaa kentälle ja sellaisen hän odottaa Selanderista saavan.

– Saamme kentälle johtajuutta, jota olemme myös kartoittaneet. Selander on edellisinä vuosina näyttänyt monipuolisuuttaan ja vahvuuttaan pelaajana. Saamme hänen myötään lisää vaihtoehtoja keskikentälle ja hän on erittäin vahva tilanteen vaihdoissa. Selander on pelannut pitkään liigassa, joten hän on tietyllä tavalla profiilihankinta, Lindberg kommentoi FC Lahden verkkosivuilla.

Selander siirtyy Lahteen suurin odotuksin. Hän lupaa tuoda oman lujan asenteensa lahtelaisten pelaamiseen ja uskoo sen siivittävän seuran jopa mitalisijoille saakka.

– Periksiantamaton kuvastaa kyllä minua hyvin ja se näkyy minun peliotteissani. Näen itseni monipuolisena ja nopeajalkaisena pelaajana. Koen myös, että minulla on hyvä pelikäsitys. Pystyn pelaamaan keskikentällä kutospaikalla ja kolmen linjassa topparina. Ja jos joudun laitapakiksi, niin sekään ei ole ongelma.

– Oma tavoitteeni tulevalle kaudelle on pelata paras kauteni koskaan. Kokemusta on uran varrella kertynyt ja kroppa toimii, niin haluan, että ensi kauteni on paras tähän mennessä. Joukkueena haluan, että olemme niin korkealla kuin mahdollista ja koen, että mitali on se tavoite. Asenteesta sen ei pitäisi jäädä kiinni, vaan tulen pelaamaan koko sieluni voimin, Selander maalailee FC Lahden verkkosivuilla.

Selander sai ensimmäiset kosketuksensa aikuisten sarjoihin jo kaudella 2012, jolloin hän pelasi Kakkosta PK-35/VJS:n joukkueessa. Sen jälkeen Selander kiersi PK-35 Vantaan, Pallohongan ja FC Hongan, kunnes päätyi pelaamaan Gnistaniin. Kipinän riveissä pelattu kausi 2017 oli hänen läpimurtovuotensa. Gnistanin jälkeen Selander pelasi HIFK:ssä ja kahteen otteeseen EIF:ssä, josta hänet bongattiin AC Ouluun.

Valokuva: Kari Väre

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia